ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικοί Μεσσηνίας: Όχι στις κάμερες στα σχολεία-Άμεση απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ“ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ”

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στις κάμερες στα σχολεία και στη live μετάδοση του μαθήματος

Λίγες ώρες μετά την επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου, αλλά και των μαθητών της Α και Β Λυκείου στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την οδηγία του υπουργείου Παιδείας για κάμερες στα σχολεία και live μετάδοση του μαθήματος.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπου συμμετείχαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και η Ά ΕΛΜΕ Μεσσηνίας στην στεγασμένη είσοδο του Διοικητηρίου, με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που προβλέπονται, ενώ στην συνέχεια επέδωσαν ψηφίσματα στους Διευθυντές Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης και συνέχισης του αγώνα των εκπαιδευτικών, που αποφάσισαν η Δ.Ο.Ε. και η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. για Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την ίδια ώρα στην Αθήνα, για να αναδείξουν τα αιτήματά τους.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν και διεκδικούν:
α) Την άμεση απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία.
β) Την μη εφαρμογή της απαράδεκτης τροπολογίας που αφορά τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες για την ζωντανή αναμετάδοση της διδασκαλίας των μαθημάτων.
γ) Την άμεση λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας όλων των σχολικών μονάδων.
δ) Τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και την αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

To Top