Το δικό μου Σχολείο

Εκπ.Μπουγά: 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Μια ακόμα πανελλαδική διάκριση κατέκτησαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Στον  5o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16 και 17 Μαρτίου στο Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου συμμετείχαν  75 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, από συνολικά 1.450 ομάδες!

Οι διαγωνιστικές κατηγορίες που αφορούσαν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16 Μαρτίου και για την δευτεροβάθμια την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Το Σάββατο, από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά συμμετείχαν στον τελικό εκπροσωπώντας την περιφέρεια Πελοποννήσου, μία ομάδα Δημοτικού στην Open Κατηγορία “Αιγαίο πέλαγος” και μία ομάδα στην κατηγορία “Ποδόσφαιρο 2×2”.

Στην κατηγορία “Αιγαίο Πέλαγος” η ομάδα “EnergyKids” παρουσίασε μια πρωτότυπη ιδέα για τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τη δυναμική ενέργεια του νερού που πέφτει από ύψος στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συμπληρωματικά, παρουσιάστηκαν στην ίδια εργασία και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που μπορούν να υλοποιηθούν στο νησί Ανάφη. Τα παιδιά αφού είχαν κάνει μεγάλη έρευνα σχετικά με το θέμα κατασκεύασαν μια μακέτα με την υλοποίηση της ιδέας τους, την παρουσίασαν στους κριτές και κατέλαβαν τη 2η θέση ανάμεσα σε 75 ομάδες που βρέθηκαν στον τελικό.

Η ομάδα που κατάφερε αυτή τη σημαντική διάκριση αποτελείται από τους εξής μαθητές και μαθήτριες: Θεόκα Εριέττα, Κουτέλα Μαριλένα, Μάλαμα Απόλλων, Μανωλόπουλο Ξενοφών, Μπαλαφούτη Βασιλική και προπονητή τον Κοτταρίδη Κωνσταντίνο.

Στην κατηγορία “Ποδόσφαιρο 2×2” οι Roboyz που αποτελούνταν από τους Κωστολιά Νικόλαο και Κωστόπουλο Δημήτρη σημείωσαν 2 νίκες και 2 ήττες και δεν κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση των 8.

BOYGABOTS KAI BOYGABOTS 2 AΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Την Κυριακή, συμμετείχαν στον τελικό δύο ομάδες Γυμνασίου στην κατηγορία “Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα”, οι BougaBots με μαθητές τους Αγγελόπουλο Κωνσταντίνο, Θεοδωρακοπούλου Ευσταθία, Σάρλη Γιώργο και οι BougaBots2 με τους Μανωλοπούλου Δήμητρα, Ξυνό Γιώργο και Παπανικολάου Έκτορα.

Στην κατηγορία αυτή, τα παιδιά διαγωνίστηκαν με ένα ρομπότ που σχεδίασαν και προγραμμάτισαν ώστε να πραγματοποιεί κάποιους κανόνες και να επιλύει την άσκηση που έχει δοθεί από τη WROHellas.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ

Μάλιστα, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά έκαναν χθες στο σχολείο μια μικρή τελετή απονομής βραβείων στα παιδιά που συμμετείχαν, τα οποία με τη σειρά τους παρουσίασαν στους συμμαθητές τους την κατασκευή τους, ανέλυσαν πως αυτή λειτουργεί και παράγει ρεύμα, και καταχειροκροτήθηκαν από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Στην ομιλία του ο διευθυντής των Εκπαιδευτήριών, Φώτης Μπουγάς, επεσήμανε δύο σημαντικά ωφέλη, που προσφέρει η Ρομποτική, τη συνεργασία και την πειθαρχία. Το πνεύμα ομαδικότητας που αναπτύσσεται μεταξύ των παιδιών, όταν συνεργάζονται για ένα κοινό στόχο αλλά και την αφοσίωση και πειθαρχία που πρέπει να έχουν για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που βραβεύτηκαν πήραν το μικρόφωνο του MessiniaLive, και μας παρουσίασαν την ιδέα τους που βραβεύτηκε πανελλαδικά. Όπως τόνισαν, για να υλοποιηθεί η ιδέα τους εργάσθηκαν πολλές ώρες από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να μορφοποιήσουν και να φέρουν εις πέρας την ιδέα τους, η οποία και εντυπωσίασε τους κριτές καθώς είναι 100% ρεαλιστική και υλοποιήσιμη. Μάλιστα, δήλωσαν ότι θα ήθελαν να ταξιδέψουν μέχρι την Ανάφη, ώστε να δουν από κοντά το νησί, και γιατί όχι κάποια στιγμή στο μέλλον να πάρει “σάρκα και οστά” το project τους, δίνοντας ενέργεια στο νησί με τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά εμπνεύστηκαν.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

 

To Top