ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Κόπηκε από τον Άρειο Πάγο το κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου

Εκτός εκλογικής μάχης τέθηκε το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου- Πρόδρομου Εμφιετζόγλου από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, λόγω συμβόλου και ονόματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εις βάρος του κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.
Επιπλέον κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

«Χουντική μεθόδευση του συστήματος Μητσοτάκη το κόψιμο Μπογδάνου στις εκλογές» – Η πρώτη αντίδραση της Πατριωτικής Ένωσης

Για πραξικοπηματική κίνηση και μεθόδευση από το σύστημα Μητσοτάκη κάνει λόγο η Πατριωτική Ένωση. Σε επικοινωνία του iEidiseis με υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος, σημειώνεται ότι όλα αυτά «θυμίζουν χούντα» με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν ότι «κόβουν όλα τα κόμματα που είναι επικίνδυνα για το σύστημα Μητσοτάκη».

Μάλιστα αναρωτιόνταν πώς είναι δυνατόν και για ποιο λόγο να διαρρέεται μια απόρρητη απόφαση του Αρείου Πάγου πριν καν αυτή κοινοποιηθεί.

Οι ίδιες πηγές, συμπληρώνουν ότι αυτή η διαρροή φανερώνει την μεθόδευση και την σκοπιμότητα αυτής της εξέλιξης.

πηγή:http://www.cnn.gr/politiki/story/360212/ekloges-2023-kopike-apo-ton-areio-pago-to-komma-emfietzoglou-bogdanou

πηγή: http://www.ieidiseis.gr/politiki/195449/xountiki-methodefsi-tou-systimatos-mitsotaki-to-kopsimo-bogdanou-stis-ekloges-i-proti-antidrasi-tis-patriotikis-enosis

Εκλογές 2023: Κόπηκε από τον Άρειο Πάγο το κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου
To Top