ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εκκλησία προσφεύγει στο ΕΣΡ για τα «ψευδή δημοσιεύματα και βίντεο» τα Θεοφάνια

Η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ τα Θεοφάνια. «Εντός των ιερών ναών σημειώθηκε τάξη και τήρηση των μέτρων» τονίζει η Ιερά Σύνοδο-Mάλιστα η Εκκλησία κάνει λόγω για “μεθοδεύσεις”  “συστηματική στοχοποίηση”, καθώς προβλήθηκαν ως ρεπορτάζ  εικόνες από τα Θεοφάνεια στη Νάξο το 2015, με αναφορές από τους δημοσιογράφους πως κανείς δεν φορούσε μάσκα, μη τηρώντας τα μέτρα-πως άλλωστε αφού ήταν βίντεο από το 2015…

«Οι περιπτώσεις παρεκκλίσεων στις οποίες τα μέτρα δεν τηρήθηκαν εκτός των ιερών ναών, ήταν ελάχιστες και δυστυχώς μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» αναφέρει σε ανακοινωθέν της η Ιερά Σύνοδος και γνωστοποιεί ότι η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για τα ρεπορτάζ που προβλήθηκαν την εορτή των Θεοφανίων.

Η Ιερά Σύνοδος υπογραμμίζει ότι τηρήθηκαν τα μέτρα και σημειώθηκε τάξη εντός των ναών. Πιο αναλυτικά, αναφέρει:

«Κατά την εορτή των Θεοφανείων εντός των ιερών ναών σημειώθηκε τάξη και τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, ενώ οι περιπτώσεις παρεκκλίσεων στις οποίες τα μέτρα δεν τηρήθηκαν εκτός των ιερών ναών, ήταν ελάχιστες και δυστυχώς μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Καταγγέλλει επίσης το βίντεο που έδειξαν τα κανάλια ALPHA, ΣΚΑΪ και STAR από τον εορτασμό περασμένων ετών αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου, επισημαίνοντας:

«Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να έχουν σχέση με την υψηλή δημοκρατική αποστολή του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».
Και συμπληρώνει ότι η Εκκλησία:

«Διαμαρτύρεται εντόνως για δημοσιεύματα, όχι όσων ασκούν κριτική, έστω και σκληρή στην Εκκλησία, αλλά εκείνων που με συστηματική μονομέρεια και σκοπιμότητα στοχοποιούν την Εκκλησία, τους ποιμένες και τον λαό της και κυρίως προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματός τους».

«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας διαχειρίστηκε αυτήν υπεύθυνα και προέτρεπε πολυμερώς και πολυτρόπως τους πιστούς να ενώσουν τις προσευχές τους με αυτές του ιερού κλήρου για την ταχεία παύση της πανδημίας και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, όχι τόσο από φόβο για την ατομική υγεία τους, αλλά επειδή η πρώτη μετά την αγάπη στον Θεό εντολή, είναι η αγάπη προς τον πλησίον, ο οποίος είναι ο εν ετέρα μορφή Χριστός» αναφέρεται επίσης στο ανακοινωθέν.

Έπειτα από σχετική ερώτηση που δέχθηκε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, απάντησε ότι η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για τα ψευδή δημοσιεύματα.

Αναφορικά με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και τον εορτασμό των Θεοφανείων, υπογράμμισε ότι αποφασίστηκε να του αποσταλεί επιστολή, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενό της.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣτΕ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ

Τέλος, για τον προβληματισμό που υπάρχει σχετικά με το ότι επιτρέπονται οι πολιτικοί και όχι οι θρησκευτικοί γάμοι, ο σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως στην προσφυγή που έχει καταθέσει η Εκκλησία στο ΣτΕ υπάρχει αίτημα να προβλεφθεί ότι θα μπορούν να γίνονται γάμοι και βαπτίσεις με ελάχιστα άτομα.

πηγή:ieidiseis.gr

Η Εκκλησία προσφεύγει στο ΕΣΡ για τα «ψευδή δημοσιεύματα και βίντεο» τα Θεοφάνια
To Top