ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να εκκενωθεί άμεσα η Μόρια ζητά ο ΟΗΕ – Φόβοι για πανδημία λόγω των άθλιων συνθηκών

Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ζητά την άμεση απομάκρυνση του κέντρου υποδοχής στη Μόρια, την ώρα που μια γιατρός στη δομή απηύθυνε προειδοποίηση για «σοβαρό κίνδυνο» εμφάνισης ασθένειας όσων διαμένουν εκεί, λόγω έλλειψης υγειονομικής περίθαλψης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι ροές στα νησιά του Αιγαίου συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα η άφιξη νέων οικογενειών να χτυπά ακόμη πιο έντονα τον συναγερμό στα κέντρα αυτά, λόγω του ότι πλέον έχουν στριμωχθεί σε αυτά πολλοί παραπάνω άνθρωποι από ό,τι είχαν σχεδιαστεί.

Τουλάχιστον 20.000 ψυχές είναι στοιβαγμένες στον καταυλισμό, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να ανησυχούν για τις συνθήκες διαμονής, που χαρακτηρίζονται άθλιες, ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος να εξαπλωθούν ασθένειες -κάτι που είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτό.

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού, Αντρέι Μάχετσιτς, δήλωσε: «Περισσότεροι από 36.000 αιτούντες άσυλο διαμένουν τώρα σε κέντρα υποδοχής σε πέντε νησιά, που σχεδιάστηκαν αρχικά για 5.400 άτομα. Ανησυχούμε σοβαρά για την περιορισμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, με την κατάσταση να επιδεινώνεται από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης».

πηγή:newsbeast.gr

Να εκκενωθεί άμεσα η Μόρια ζητά ο ΟΗΕ – Φόβοι για πανδημία λόγω των άθλιων συνθηκών
To Top