Το δικό μου Σχολείο

Η εικονική πραγματικότητα στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά!

Εργαλείο εκπαίδευσης για το μάθημα της Γεωγραφίας αλλά και στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Πρωτοπορεί ακόμα μια φορά το σχολείο με την ένταξη στην εκπαιδευτική διαδικασία και του VR

“Συχνά ακούμε τον όρο Εικονική Πραγματικότητα (VR) σε καινοτομίες που αφορούν τον χώρο του gaming. Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία δεν περιορίζεται μόνο στα παιχνίδια, αλλά επεκτείνεται και σε κλάδους όπως η επιστήμη και η εκπαίδευση.

Σε μία εποχή όπου οι σύγχρονες παιδαγωγικές τάσεις έχουν σαφή προσανατολισμό προς τη χρήση Νέων Τεχνολογιών, η Εικονική Πραγματικότητα ελκύει έντονα το ενδιαφέρον.
Πρόκειται για ένα ισχυρό εργαλείο που συνδράμει στην ενθάρρυνση όλων των μαθητών, στη συνεργατική και διερευνητική μάθηση και την παιδαγωγική υποστήριξη με απώτερο στόχο το καλύτερο μαθησιακό αποτέλεσμα.

Στα εκπαιδευτήρια Μπουγά οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού λίγο πριν την ολοκλήρωση του σχολικού έτους, ταξίδεψαν στον VR κόσμο.


Οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τον προγραμματιστή Κυριάκο Μαρίνη, δημιούργησαν μια αίθουσα εικονικής πραγματικότητας για να γνωρίσουν οι μαθητές την Ευρώπη, να παρατηρήσουν τη μορφολογία τόπων, να εξερευνήσουν και να συγκρίνουν μέρη.
Μια δράση, όπου οι εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά προσεγγίζουν διαθεματικά το μάθημα της Γεωγραφίας, καθώς οι μαθητές συμμετέχουν σε μια πολύπλευρη διερεύνηση και μελέτη ενός θέματος.

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα το STEAM (science, technology, engineering, art and Mathematics), ο προγραμματιστής  Κυριάκος Μαρίνης, που εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους προγράμματα, επισκέφτηκε το σχολείο μας και εξήγησε στους μαθητές τι είναι η VR, τοποθέτησε τον εξοπλισμό, μίλησε για αυτόν στα παιδιά, έλυσε απορίες και έπειτα τους βοήθησε να ταξιδέψουν στο διάστημα, σε ψηλές κορυφές και σε όμορφες ευρωπαϊκές χώρες.

Έπειτα, έγινε ανατροφοδότηση της δράσης από τα παιδιά και αβίαστα βγήκε το συμπέρασμα ότι η εκπαιδευτική διαδικασία έγινε πιο συναρπαστική, καθώς τροφοδοτήθηκαν και οι άλλες αισθήσεις με πληροφορίες για την Ευρώπη.

Η εικονική πραγματικότητα μπορεί να μοντελοποιήσει τον κόσμο με απίστευτο οπτικό τρόπο και να αξιοποιηθεί σε όλα τα μαθήματα.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να καταλάβουμε ότι η εκπαιδευτική διαδικασία θα πρέπει να προσεγγίζεται από πολλές πλευρές και ότι η τεχνολογία μπορεί να γίνει ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των εκπαιδευτικών!”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Σχολείου.

Η εικονική πραγματικότητα στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά!
To Top