Το δικό μου Σχολείο

Το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο στο πρώην Πολυκλαδικό

Εγκαταλείπεται τελικά η πρόταση Νίκα για λειτουργία του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου στο κτήριο της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του προέδρου του Δημήτρη Μανιάτη.

Μετά την ανταλλαγή επιστολών, προτάσεων και αντιπροτάσεων, μεταξύ δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και προέδρου Επιμελητηρίου, Δημήτρη Μανιάτη η λύση φαίνεται πως βρέθηκε από τη Δημοτική Αρχή-μετά από απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο θα στεγαστεί και θα λειτουργήσει για τη νέα σχολική χρονιά σε αίθουσες του κτηρίου του πρώην Πολυκλαδικού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, σε συνέχεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε σήμερα το συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού και συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμάτας, καθώς και με τεχνικούς του Δήμου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάσθηκε ο χώρος όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμάτας, σύμφωνα με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας.

Ο χώρος κρίθηκε κατάλληλος και θα γίνουν στο συντομότερο χρονικό διάστημα οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις, ώστε να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα το συγκεκριμένο Σχολείο.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου για την προετοιμασία λειτουργίας του Σχολείου θα πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες εργασίες (ελαιοχρωματισμοί, είδη υγιεινής).

Ο Δήμαρχος επεσήμανε προς τους εκπαιδευτικούς ότι, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, ο Δήμος έκανε και κάνει και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να μην αποτελούν τα προβλήματα εμπόδιο στη λειτουργία των σχολείων, τα οποία στεγάζονται εκεί.

ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΜΕ ΣΔΙΤ

Να επισημάνουμε ότι η εγκατάσταση και λειτουργία στο προβληματικό κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο είναι προσωρινή.

Καθώς το Σχολείο βρίσκεται πρώτο στη λίστα του Δήμου Καλαμάτας με τα έργα που προτάθηκαν στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για ένταξη σε ΣΔΙΤ.

Πρόκειται για ένα συνολικό πακέτο έργων που αφορά νέα σχολικά κτήρια και αθλητικούς χώρους συνολικού προϋπολογισμού 22.500.000 ευρώ, που αφορούν τον Δήμο Καλαμάτας. Σε αυτή τη λίστα έργων έχει ενταχθεί και η κατασκευή του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ. Το νέο Σχολείο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο του Δήμου, ανατολικά της Τέντας, δίπλα στο υπάρχον Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σε δηλώσεις του είχε εκτιμήσει τον χρόνο ανέγερσης και κατασκευής του κτηρίου μαζί με τυχόν γραφειοκρατικές διαδικασίες σε περίπου 5 χρόνια από σήμερα.
Ας ελπίσουμε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες και να μην επιβεβαιωθεί το ρητό πως “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”.

Μ.Π.

Το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο στο πρώην Πολυκλαδικό
To Top