Βιβλίο

“Εγκυκλοπαίδεια ελαιοκομίας – Το ελαιόλαδο”: Ένα πόνημα 700 σελίδων δώρο στον Δήμαρχο

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, ο Βασίλης Ζαμπούνης, γεωργο-οικονομολόγος και εκδότης με 38ετή εξειδίκευση στην ελιά και το ελαιόλαδο, ο οποίος συναντήθηκε με το Δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα. Ο Βασίλης Ζαμπούνης προσέφερε τιμής ένεκεν στον Παναγιώτη Νίκα ένα νέο πόνημα 700 σελίδων, με τίτλο «Εγκυκλοπαίδεια ελαιοκομίας – Το ελαιόλαδο».

Στο βιβλίο αυτό, 37 ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καλύπτουν όλη την αγροδιατροφική αλυσίδα του ελαιολάδου σε 700 έγχρωμες σελίδες, τις οποίες κοσμούν εκατοντάδες φωτογραφίες, με τη συμβολή του φωτογράφου Ανδρέα Σμαραγδή.
Το έργο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της GAIA Επιχειρείν και το συντονισμό – επιμέλεια είχε ο Βασίλης Ζαμπούνης της Άξιον Εκδοτικής.

Στις 7 ενότητες της έκδοσης παρουσιάζονται αναλυτικά:
1. Ιστορία & Πολιτισμός
2. Η πρωτογενής παραγωγή (καλλιέργεια)
3. Το ελαιοτριβείο (ελαιουργείο)
4. Συσκευασία, Τυποποίηση
5. Θέματα χημείας του ελαιολάδου και του πυρηνελαίου
6. Υγεία & Διατροφή
7. Θέματα Αγροτικής Ελαϊκής Πολιτικής.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Ζαμπούνη, τονίζοντας ότι πρόκειται για πολύτιμο βιβλίο με πλούτο γενικών και ειδικών γνώσεων, που συμβάλλει στην προαγωγή του καίριου για τον τόπο μας κλάδου της ελαιοκομίας.

Τη συνάντηση απασχόλησε και η προβολή των ποιοτικών προϊόντων της Μεσσηνίας, της βρώσιμης ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ και του ελαιολάδου ΠΟΠ.

“Εγκυκλοπαίδεια ελαιοκομίας – Το ελαιόλαδο”: Ένα πόνημα 700 σελίδων δώρο στον Δήμαρχο
To Top