ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκαν οι 48 μόνιμες θέσεις στην Καθαριότητα του Δήμου Καλαμάτας

Εγκρίθηκε από τo Υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας, σε συνέχεια σχετικής Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με μόνιμες θέσεις εργασίας σε Υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 48 θέσεις για εργάτες (27), οδηγούς (14) και χειριστές μηχανημάτων (7) Καθαριότητας. Το Υπουργείο δεν ενέκρινε 2 θέσεις εργατών στο Κοιμητήριο, που είχε ζητήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Για όλες τις παραπάνω θέσεις έχουν συναφθεί συμβάσεις, με ισχύ μέχρι 31 Μαρτίου 2018. Για την πλήρωση των εγκεκριμένων θέσεων εργασίας, θα προκηρύξει διαγωνισμό το ΑΣΕΠ.

Να υπενθυμίσουμε  ότι το πρόβλημα είχε παρουσιαστεί το καλοκαίρι όταν απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου τους άφηνε στον ” αέρα”,  θεωρώντας ως αντισυνταγματικές τις συνεχόμενες παρατάσεις των συμβάσεών τους.  Σε όλη τη χώρα οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε αποχή από την αποκομιδή των σκουπιδιών, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και τη συνέχιση των συμβάσεών τους, μιας και παρείχαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους Δήμους.
Η λύση δόθηκε με νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα το θέμα- που αφορούσε πάνω από 6.500 συμβασιούχους-διευθετήθηκε με τον νόμο 4479/2017, άρθρο 24, όπου περιέχεται η ρύθμιση Σκουρλέτη, που όριζε μεταξύ άλλων την άμεση υπογραφή από όλους τους εργαζόμενους συμβάσεων εργασίας έως και τις 31 Μαρτίου 2018. Οι δήμοι με αποφάσεις των δημοτικών τους Συμβουλίων καλούνταν να ορίσουν πόσες θέσεις εργασίας στην Καθαριότητα χρειάζονταν, ώστε να εγκριθούν από το Υπουργείο και σε αυτές μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα τοποθετηθούν οι εργαζόμενοι. Τότε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είχε δηλώσει πως  οι εργαζόμενοι θα συνέχιζαν την εργασία τους μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Όλοι τους υπέγραψαν νέες συμβάσεις έως ότου βγουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, οπότε και θα τοποθετηθούν στις μόνιμες θέσεις τους.

Μαίρη Περδικέα

Εγκρίθηκαν οι 48 μόνιμες θέσεις στην Καθαριότητα του Δήμου Καλαμάτας
To Top