Εικαστικά

Εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση της κεραμίστριας Χριστίνας Μόραλη

Eικαστική έκθεση της γνωστής κεραμίστριας Χριστίνας Μόραλη μέχρι τις 30 Ιουνίου στην Καλαμάτα

Εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα η έκθεση της κεραμίστριας Χριστίνας Μόραλη, σε επιμέλεια του κριτικού τέχνης Τάσου Κουτσουρή, στο κτήριο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτώρια Γ. Καρέλια» του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου.

Παπούτσια ανδρικά και γυναικεία, πέδιλα και παντόφλες, δερμάτινα, ψάθινα και πλαστικά, με ψηλές ή χαμηλές σόλες και τακούνια διάφορα, καινούργια ή φθαρμένα και παραμορφωμένα, αναπτύσσονται πάνω στα κουτιά συσκευασίας, σε μαξιλάρια ή ταξινομημένα εν σειρά σε προθήκες, αλλά…“Not made for walking”

Η Χριστίνα Μόραλη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε εσωτερική διακόσμηση στο «Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο» (Σχολή Δοξιάδη) με καθηγητές τους Δημ. και Χαρ. Μυταρά, Γ. Γεωργιάδη κ.α. καθώς και Κεραμική στο «Hammersmith College of Art» του Λονδίνου. Εχει κάνει 20 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε 30 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1975 βραβεύτηκε με έπαινο στην Πανελλήνια Εκθεση Κεραμικής ενώ το 1977 απέσπασε το Α’ Βραβείο και το 1978 το Β’ Βραβείο αντίστοιχα.

Συμμετέχοντας, το 2006, στην διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση «Cow parade», διακρίθηκε για το έργο της, το οποίο κυκλοφόρησε σε μικρογραφία διεθνώς, ενώ τα έσοδα διατέθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας και η Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια”, συνεχίζοντας τη σειρά των θεματικών τους εκθέσεων, που έχουν ως στόχο να καταδείξουν ότι η παράδοση δεν αποτελεί ένα στεγανό χώρο, αλλά έναν αέναα ζωντανό οργανισμό, παρουσιάζουν το έργο της Χριστίνας Μόραλη η οποία, κατά τον επιμελητή της έκθεσης κ. Κουτσουρή, «με μια νοσταλγική και κριτική διάθεση επεξεργάζεται τα αποσπάσματα μιας αφήγησης του παρελθόντος, καταλήγοντας στη δημιουργία μιας νέας εκδοχής, όπου η τέχνη συναντά το καθημερινό, το εφήμερο και το readymade».

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Συλλογής: Τρίτη – Σάββατο 9 π.μ. – 2 μ.μ., Τετάρτη και Σάββατο 5.30 – 8.30 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ. – 2 μ.μ., Δευτέρα κλειστά. – Πληροφορίες: 2721086923

To Top