Τροφή για σκέψη

Έφυγε η στάση του Αστικού, έρχεται… παγκάκι!

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ”

ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ: “ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ”

Το μυστήριο με την αγνοούμενη στάση του Αστικού ΚΤΕΛ από την Ναυαρίνου λύθηκε! Σε επικοινωνία του ΜessiniaLive με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γιάννη Αδαμόπουλο μάς δήλωσε ότι η συγκεκριμένη στάση που τοποθετήθηκε στο σημείο πριν από 12 ημέρες και στη συνέχεια βγήκε άρον άρον, μπήκε εκ παραδρομής, διότι πίσω ακριβώς από αυτή, στο παρακείμενο κτήριο έχει ζητηθεί άδεια για λειτουργία καφετέριας, κάτι που δεν το γνώριζαν οι υπηρεσίες του Δήμου κατά την τοποθέτηση της στάσης με το στέγαστρο.
Όταν τελικά ενημερώθηκαν, η στάση αφαιρέθηκε και στη θέση της θα μπει όπως χαρακτηριστικά μας είπε ένα “μουράτο” παγκάκι

12 μέρες κράτησε το θαύμα!

Αναμονή στο όρθιο πάλι…


Από την τοποθέτηση-εγκατάσταση της στάσης με το στέγαστρο πριν 12 ημέρες

Στο εξής, λοιπόν, σε παγκάκι- χωρίς στέγαστρο για προστασία από τις βροχές του χειμώνα και σκίαση από τον καυτό ήλιο το καλοκαίρι- θα περιμένουν το αστικό ΚΤΕΛ οι επιβάτες του…

Μπορεί για κάποιους να φαίνεται μικρό και ασήμαντο το θέμα της στάσης, πέρα από το τραγελαφικό της υπόθεσης, ωστόσο στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος, καθώς για άλλη μια φορά πρέπει να θυμίσουμε ότι προέχει το δημόσιο συμφέρον και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού να γίνεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια.
Σαφώς από την άλλη θα πρέπει να στηριχθεί και η επιχειρηματικότητα όχι όμως άνευ όρων. Άλλωστε, το πεζοδρόμιο είναι κοινόχρηστος χώρος και όχι ιδιοκτησία των παρακείμενων ακινήτων, και υπάρχει σαφής κανονισμός για τη χρήση των δημόσιων χώρων, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.
Στο συγκεκριμένο σημείο όπως μας δήλωσε και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Θανάσης Πατικόπουλος, και όπως όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε, το πεζοδρόμιο είναι αρκετά μεγάλο, διευρυμένο, και η στάση δεν εμποδίζει τα όποια τραπεζοκαθίσματα, ότε και αν τοποθετηθούν, και τα οποία προφανώς δεν θα καταλαμβάνουν όλο το πεζοδρόμιο, αλλά ένα μόνο μικρό μέρος του μπροστά από το κατάστημα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Θανάσης Πατικόπουλος, δήλωσε στο MessiniaLIVE: “Το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας είναι κατά της κατάργησης του στεγάστρου στην 4η στάση της Ναυαρίνου, και υπέρ της διευκόλυνσης του επιβατικού κοινού με το στέγαστρο που παρείχε. Στις σύγχρονες μεγάλες πόλεις παρόμοιες εγκαταστάσεις επεκτείνονται, ενισχύονται και δεν καταργούνται. Προέχει πάντα ο επιβάτης και όχι η πρόσοψη του πλησίον ακινήτου. Από τη στιγμή που το μέγεθος του συγκεκριμένου πεζοδρομίου επιτρέπει την εγκατάσταση του στεγάστρου, κακώς αυτό αφαιρέθηκε”.

Αλίμονο, αν η τοποθέτηση των στάσεων και των στεγάστρων του Αστικού ΚΤΕΛ εξαρτιόταν από τις διαθέσεις, τις επιθυμίες και τα επιχειρηματικά σχέδια του καθενός, που θεωρεί ότι ενοχλεί αισθητικά η στάση έμπροσθεν του καταστήματός του.
Τότε θα έπρεπε να βγουν όλες οι στάσεις της Ναυαρίνου, που είναι ένας κατεξοχήν τουριστικός δρόμος, και να τοποθετηθούν παγκάκια… όπως ακριβώς στη νότια πλευρά του δρόμου, όπου ρεμβάζει κανείς τη θάλασσα.

Μαίρη Περδικέα

Έφυγε η στάση του Αστικού, έρχεται… παγκάκι!
To Top