ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eφυγε από την ζωή ο Μεσσήνιος ιατρός και ευεργέτης Δρ. Απόστολος Ταμπάκης

Θλίψη στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης προκάλεσε η εκδημία του πρώην προέδρου του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Ομογένειας και σημαντικού ευεργέτη Δρα Απόστολου Ταμπάκη, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 94 ετών, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό, αλλά και αδιαμφισβήτητη παρακαταθήκη στην ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Γεννημένος στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας, ο Δρ Απόστολος Ταμπάκης σπούδασε στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή και στη συνέχεια μετέβη στις ΗΠΑ, όπου και έλαβε την ειδικότητα του Χειρουργού.
Διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης από το 1978 έως και το 1980, ενώ παρέμεινε παρών και συνεισέφερε τα μέγιστα μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στις 14 Ιουλίου 2019 βραβεύτηκε στην Καλαμάτα για την σπουδαία προσφορά του από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας

Ο Δρ Απόστολος Ταμπάκης, ορθοπεδικός, διατηρούσε ιατρεία στην Αστόρια και στο Μπρούκλιν. Το 2009 δώρισε στον ιστορικό Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο της Νέας Υόρκης τα δικά του γραφεία στο Πρόσπεκτ Παρκ του Μπρούκλιν.
Επίσης, έχει δωρίσει 300 υπολογιστές σε τέσσερα σχολεία του Νομού Μεσσηνίας και κάλυψε και τα έξοδα αποστολής τους.

Παράλληλα, θα παραμείνει ιστορικά ως ένας από τους σημαντικότερους δωρητές του Λυκείου Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, καθώς παραχώρησε, στη μνήμη της συζύγου του, Βιργινίας, το επαγγελματικό κτίριο «Wantagh Professional Building» στο Γουάντο του Λονγκ Αϊλαντ. Η αξία του ακινήτου ανέρχεται στις 700.000 δολάρια και περιλαμβάνει 10 περίπου ενοικιαζόμενα γραφεία και έτσι αποτελεί πηγή σταθερού εισοδήματος για το σχολείο. Βραβεύτηκε από την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας το 2015, 88η επέτειο της ιδρύσεώς της και την 58η επέτειο της ιδρύσεως του ομώνυμου Ημερήσιου Σχολείου.

Γιατροί από το σύλλογο της Νέας Υόρκης βρέθηκαν στην Καλαμάτα λόγω του ιατρικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο Μεσσηνίας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αδελφοποίησης των δύο ιατρικών συλλόγων καθώς τιμήθηκε και ο Μεσσήνιος Ιατρός Απόστολος Ταμπάκης για την προσφορά και το έργο του. Εδώ με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο

«Εγώ ‘έπιασα’ το αμερικανικό όνειρο. Πήγα με 10 δολάρια στην Αμερική. Εκεί άμα δουλεύεις και έχεις αξία θα ανέβεις… Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική», είχε αναφέρει ο Δρ Ταμπάκης κατά τη συνάντησή του με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, το 2015 στο Προεδρικό Μέγαρο.
Η Νεκρώσιμος Ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Αντί στεφάνων, η οικογένεια παρακαλεί να σταλούν δωρεές στον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης.

Πηγή: https://www.ekirikas.com/omogeneia_ameriki_genika_nea/arthro/efyge_apo_tin_zoi_o_omogenis_giatros_kai_euergetis_dr_apostolos_tampakis-1350056/

 

To Top