Μουσική

“Εφτά τραγούδια” μάς είπε το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Με μία εντυπωσιακή συναυλία στο Κάστρο Καλαμάτας, η οποία όμως δεν ήταν και η τελευταία για το Δημοτικό Ωδείο, αφού προβλέπεται να είναι μουσικός και ο Ιούλιος, ολοκληρώθηκε η χρονιά!
Η καλοκαιρινή συναυλία είχε τίτλο “εφτά τραγούδια θα σου πω”!
Τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Σπανού, νοσταλγικά και αγαπημένα ταξίδεψαν το κοινό, ενώ ακούστηκαν και παραδοσιακά τραγούδια αλλά και κλασσική μουσική.
Ήταν πραγματικά μια μαγική βραδιά,ένα συνονθύλευμα μελωδιών, ήχων και τραγουδιών, όπως το Δημοτικό Ωδείο μάς έχει συνηθίσει να μας παρουσιάζει κάθε χρόνο.
Ο κόσμος απόλαυσε πραγματικά μια υπέροχη συναυλία -παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα από τη ζέστη στο Κάστρο – και καταχειροκρότησε θερμά τους συμμετέχοντες.
Μάλιστα φέτος παρουσιάστηκε και το μουσικό παραμύθι της Αναστασίας Μάντζαρη, “ο καπετάνιος”, και ξαναγίναμε όλοι παιδιά.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την μικρή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και εκτελέστηκαν πολύ γνωστά και αγαπημένα κομμάτια.
Ακολούθησε η τάξη των κρουστών και στη συνέχεια το σύνολο φλάουτο με ράμφος.
Τη σκυτάλη πήρε το σύνολο κρουστών και ακολούθως το νεανικό Μελίφωνο, αυτό το εξαιρετικό “φυτώριο” που θα τροφοδοτεί για πολλά χρόνια το γυναικείο Μελίφωνο, και καταπλήσσει σε κάθε του εμφάνιση!
Ακολούθησε το σύνολο εγχόρδων Flex, έπειτα η παιδική χορωδία και τη βραδιά ολοκλήρωσε πάλι το σύνολο εγχόρδων Flex.

Ειδική βράβευση έγινε στον διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, Στάθη Γυφτάκη, αλλά και σε τρεις μέλλουσες φοιτήτριες, την Ειρήνη Μπουζαλά, την Ευφημία Αλειφέρη και την Αλεξάνδρα Κοντοπούλου!

Τη μουσική διεύθυνση των χορωδιών είχε ο μαέστρος Ιβάν Μάντζαρης, ενώ τα παιδιά που συμμετείχαν, τα συνόδευσαν στην εκτέλεση των κομματιών και οι ίδιοι οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

To Top