ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έφοδος της Αστυνομίας στην Λαϊκή Αγορά Αγ. Τριάδας – Κατασχέθηκαν μαϊμού προϊόντα

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ- ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΩΝ “ΜΑΪΜΟΥ” ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Εκτεταμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην υπαίθρια λαϊκή αγορά στην Αγία Τριάδα.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΦΟΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΒΑΝ – 4 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί, κατέφθασαν στο χώρο άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας μαζί με ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, με δυο οχήματα τύπου βαν και σε συντονισμένη έρευνα σε 5 τουλάχιστον πάγκους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα μαϊμού, απομιμήσεις αθλητικών εταιριών ADIDAS, NIKE, PUMA, καθώς και “προβληματικά” τιμολόγια…

Οι 4  ημεδαποί πωλητές αυτών, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο,  για πλαστογραφία, και παραβάσεις των νόμων «Περί σημάτων» και «Αγορανομικός Κώδικας».

Τα παπούτσια που κατασχέθηκαν ήταν στην πλειονότητά τους απομιμήσεις μεγάλων αθλητικών εταιρειών

Η ποσότητα και η αξία των κατασχεθέντων είναι αρκετά μεγάλη και αυτή την ώρα γίνεται πλήρης καταγραφή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Κάποιοι μάλιστα πωλητές, μόλις αντιλήφθηκαν τον έλεγχο, σκέπασαν τα “καταστήματά” τους και έδειχναν κλειστά, τα οποία και άνοιξαν μετά τις 9.

ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΕΙΧΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ

Στόχος των Αρχών είναι η πάταξη του παραεμπορίου, ενώ θυμίζουμε παρόμοιος έλεγχος τέτοιας έκτασης, είχε να γίνει στην Αγία Τριάδα από το 2013, όταν είχαν καταφθάσει 120 ελεγκτές!

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Για επέλαση των προϊόντων “μαϊμού” και συνεχείς καταγγελίες των μελών του που οδήγησαν στην έφοδο της Αστυνομίας κάνει λόγο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με ανακοίνωσή του

“Μετά από συνεχείς καταγγελίες μελών του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, αναφορικά με τη διακίνηση μεγάλου όγκου «προϊόντων απομίμησης» γνωστών εταιρειών ένδυσης και υπόδησης στην υπαίθρια λαϊκή αγορά της Αγίας Τριάδος, στην Καλαμάτα, προβήκαμε σε καταγγελία προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία σήμερα το πρωί πραγματοποίησε έφοδο και κατάσχεσε μεγάλες ποσότητες ρούχων και υποδημάτων.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με έκδηλη την ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου, που καθημερινά εν μέσω οικονομικής κρίσης προσπαθεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του για να κρατήσει βιώσιμη την επιχείρησή του, οφείλει να προστατεύσει το υγιές εμπόριο, κινητοποιώντας τις αρμόδιες αρχές, σχετικά με το πρόβλημα της επέλασης των προϊόντων “μαϊμού” στην αγορά και τους κινδύνους που ενέχει για τον εμπορικό κόσμο.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε θερμά την Αστυνομική Δ/νση Ν. Μεσσηνίας για την έμπρακτη στήριξη της, τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και τους ελεγκτές της Υπηρεσίας ειδικών ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας, για το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, την άμεση επέμβαση και την άψογη συνεργασία στην πάταξη του παραεμπορίου”.

ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ “ΜΑΪΜΟΥ”

Να σημειώσουμε ότι παραεμπόριο και η φοροδιαφυγή που αυτό συνεπάγεται, πλήττει τόσο την οικονομία, όσο και τις νόμιμες θέσεις εργασίας και πρέπει να αυξηθεί το αίσθημα υπευθυνότητας όλων των πολιτών, που αγοράζοντας έστω ένα φθηνό και ευτελούς ποιότητας προϊόν, ρίχνουν νερό στο μύλο του παρεμπορίου…

To Top