ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυο Ιρανοί συνελήφθησαν ως διακινητές- Από Τουρκία σε Ιταλία θα πήγαινε το σκάφος με τους 29-Οι 18 ανήλικοι

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Βραδινές ώρες την 01-08-2022, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη είκοσι εννέα (29) αλλοδαπών επιβαινόντων σε σκάφος, το οποίο είχε ξεκινήσει από τουρκικές ακτές για Ιταλία και βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 54 ν.μ. Ν.Δ. της Πύλου.
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., το ερευνητικό πλοίο “OCEANIC SIRIUS” σημαίας Νορβηγίας προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω ενώ στην συνέχεια έπλευσε στη θαλάσσια περιοχή Κορώνης Μεσσηνίας, όπου οι αλλοδαποί υπήκοοι μετεπιβιβάστηκαν στο πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 143 και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Καλαμάτας. Συνολικά διασώθηκαν 29 άτομα, εκ των οποίων 10 άνδρες, 1 γυναίκα και 18 ανήλικα αγόρια.
Από Υπηρεσία μας συνελήφθησαν δύο (2) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών υπήκοοι Ιράν 30 και 33 ετών για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών κατά παράβαση των νόμων 3386/2005 και 4251/2014 όπως ισχύουν καθώς και του άρθρου 306 του Π.Κ. (έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Ανακριτή και του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Δυο Ιρανοί συνελήφθησαν ως διακινητές- Από Τουρκία σε Ιταλία θα πήγαινε το σκάφος με τους 29-Οι 18 ανήλικοι
To Top