ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δύο χρόνια θα είναι άκυρες οι παλιές ταυτότητες – Από τις 25 Σεπτεμβρίου οι έκδοση των καινούριων

Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων ενώ σε δύο χρόνια από σήμερα, τον Αύγουστο του 2026 δεν θα ισχύουν οι παλιές, όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Ο υπουργός διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ ότι «οι νέες ταυτότητες είναι μια νέα πραγματικότητα που θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών προς το ασφαλέστερο τόσο για τις αεροπορικές μετακινήσεις όσο και για τις πλαστογραφήσεις».

Η διαδικασία έκδοσης θα ακολουθήσει την ανάλογη με τα εμβόλια, καθώς σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζεται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα λειτουργεί πλατφόρμα στην οποία ο πολίτης θα καταθέτει την αίτηση μέσω gov σε 370 σημεία σε όλη της χώρας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το κόστος για κάθε πολίτη θα ανέρχεται στα 10 ευρώ. Ο πολίτης θα υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα ακολούθως θα έρχεται ειδοποίηση, θα ορίζεται ραντεβού στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση του νέου δελτίου.

Δείτε τις νέες ταυτότητες:

 

νέες ταυτότητες

πηγή: http://www.ethnos.gr/Politics/article/277624/oikonomoysedyoxroniathaeinaiakyresoipaliestaytothtesapotis25septembrioyoiekdoshtonkainoyrion

Σε δύο χρόνια θα είναι άκυρες οι παλιές ταυτότητες – Από τις 25 Σεπτεμβρίου οι έκδοση των καινούριων
To Top