ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο οι απειλητικές επιστολές σε Κοτζιά – Επιστολές έχουν σταλεί και σε άλλα υπουργεία

Νέες πληροφορίες σχετικά με την απειλητική επιστολή που εστάλη στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν κι άλλες επιστολές που έχουν σταλεί σε άλλα υπουργεία.

Όπως είπε στην δημόσια τηλεόραση ο κ. Τόσκας η επιστολή που εστάλη στον κ. Κοτζιά εξετάζεται από τα ερευνητικά κέντρα της ΕΛΑΣ.
«Tώρα γίνονται ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί αυτός που έστειλε την επιστολή. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να καταδικαστούν ακραίες ενέργειες, ενέργειες ανθρώπων της ακροδεξιάς και ανθρώπων που προσπαθούν να προβοκάρουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοτζιάς φαίνεται να δέχθηκε και δεύτερη επιστολή με την οποία απειλούσαν τον ίδιο και την οικογένειά του, ενώ επιστολές σε ανάλογο ύφος έχουν δεχθεί και άλλοι 4 υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ασχοληθεί με το Μακεδονικό.

«Εμείς δεν παίζουμε με σκοπιμότητες, οφείλουμε να παρουσιάζουμε το πρόβλημα, να πούμε ότι δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα όρια ώστε να απομονωθούν οι άνθρωποι αυτοί από το κοινωνικό σύνολο και να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο» πρόσθεσε.

ΚΟΤΖΙΑΣ: “ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ”

Ο Νίκος Κοτζιάς με δήλωσή του στο twitter σχολίασε τις απειλές που δέχτηκε κάνοντας λόγο για «συγκεκριμένα συστήματα έντυπα και κανάλια» τα οποία τον συκοφαντούν με στόχο να τον στοχοποιήσουν.

«Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας πως περιμένει Νέα Δημοκρατία και Ιερά Σύνοδο «να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά».

ΜΑΞΙΜΟΥ:”ΟΣΟΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ,ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ”

Οργισμένη ανακοίνωση κατά της ΝΔ εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθουργού με αφορμή τις απειλές κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

“Μετά τις «σφαίρες για τους προδότες» που υποσχόταν η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος σε κάλεσμά της για το συλλαλητήριο της Κυριακής, σήμερα οι σφαίρες έφθασαν με απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.
Η Νέα Δημοκρατία εδώ και δύο ημέρες δεν έχει βρει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές.

Όσοι αγκαλιάζουν την ακροδεξιά, χαϊδεύουν τα αυτιά των μισαλλόδοξων πατριδοκάπηλων και επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ακολούθησε η εξής ανακοίνωση της ΝΔ:
«Εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται. Και προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών. Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες».

 

To Top