ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρόμος Θουρία- Άμφεια: “Υποχρέωση του Μορέα η επισκευή του δρόμου” λέει ο Νίκας

Συνάντηση είχε σήμερα το πρωί στις 11.00 ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Νικόλαο Παπαθεοδώρου, παρουσία στελεχών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου Καλαμάτας. Αντικείμενα της συζήτησης σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας ήταν:

1. Η επισκευή του δρόμου Θουρία-Άμφεια που είναι υποχρέωση του ΜΟΡΕΑ και από την περιβαλλοντική μελέτη υποχρεωμένη να δώσει τη σχετική εντολή είναι η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο Δήμαρχος ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα να προωθήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε ο ΜΟΡΕΑΣ να επισκευάσει το συγκεκριμένο δρόμο.

2. Η ολοκλήρωση των εργασιών στο ρέμα Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία και

3. Θέματα που έχουν σχέση με τα κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης αφού απαιτούνται από την Αποκεντρωμένη πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες και δεν υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός των υπαλλήλων να τις υποστηρίξει.

Επίσης ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Γεωργία Πατακιάρα και συζήτησαν για θέματα που αφορούν στο Δήμο Καλαμάτας (νομιμότητα αποφάσεων και διάφορες άλλες διοικητικές ενέργειες).
Το συμπέρασμα της συζήτησης είναι ότι υπάρχει κατανόηση και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να επιλυθούν τα θέματα τα οποία τέθηκαν από το Δήμο και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο Τμήμα Δημόσιας Περιουσίας

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε στελέχη του Αυτοτελούς Τμήματος Δημόσιας Περιουσίας και συζήτησε θέματα που αφορούν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Δρόμος Θουρία- Άμφεια: “Υποχρέωση του Μορέα η επισκευή του δρόμου” λέει ο Νίκας
To Top