Υγεία

Δράση στη ΤΟ.Μ.Υ. Σπάρτης πραγματοποίησε το Κέντρο Ημέρας Καλαμάτας για τη μνήμη και την άνοια

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η από κοινού δωρεάν δράση του «Κέντρου Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια», με την ΤΟ.Μ.Υ. Σπάρτης, στο Κέντρο Υγείας της πόλης, την Τρίτη 24 Μαΐου. Η δράση διενεργήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα σχετικά με τις διαταραχές της μνήμης και την άνοια και περιλάμβανε εξέταση των νοητικών λειτουργιών και της διάθεσης σε ωφελούμενους, από μέλη του προσωπικού, του Κέντρου Ημέρας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης παρών ήταν και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του «Κέντρου Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια»,  Ψυχίατρος, κ. Κώστας Σιάρκος, ο οποίος έδωσε απαντήσεις  σε σχετικά ερωτήματα. Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κα Παπαγεωργίου, με την επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Σπάρτης κα Αραχωβίτη, καθώς και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο. Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας «COVID-19». Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, προγραμματίζεται η δράση να επαναληφθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα. Η εν λόγω δράση είναι ενταγμένη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Το «Κέντρο Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια», είναι το πρώτο Κέντρο Ημέρας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και των όμορων νομών, το οποίο παρέχει εξειδικευμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λειτουργία της μνήμης, καθώς και άτομα που πάσχουν από άνοια. Μέσω μιας πολυκλαδικής ομάδας επαγγελματιών υγείας, προσφέρει ένα εύρος υπηρεσιών, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Έχει έδρα την Καλαμάτα και ξεκίνησε τη λειτουργία του, το Σεπτέμβριο του 2021. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την IASIS ΑΜΚΕ. Στεγάζεται στην οδό Νέδοντος 129 και Καποδιστρίου στην Καλαμάτα και όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν. Για τον προγραμματισμό των ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 27210-92272 και 27210-94590.

 

Δράση στη ΤΟ.Μ.Υ. Σπάρτης πραγματοποίησε το Κέντρο Ημέρας Καλαμάτας για τη μνήμη και την άνοια
To Top