ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nα δώσει ο Δήμος Καλαμάτας τάμπλετ στους μαθητές που δεν έχουν, ζητά ο Χριστόπουλος

Την ανάγκη να δοθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός σε μαθητές του Δήμου Καλαμάτας που δεν έχουν προκειμένου να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση επισημαίνει και πάλι ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου, Γιάννης Χριστόπουλος. Ο ίδιος όντας και διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου ζει το πρόβλημα, γεγονός που το είχε επισημάνει ήδη από το πρώτο lockdown, ζητώντας τότε από τον Δήμο Καλαμάτας να δοθούν στους μαθητές τάμπλετ. Σήμερα, εν μέσω του δεύτερου lockdown, με τη συγκεκριμένη ανάγκη να μην έχει καλυφθεί, ο Γιάννης Χριστόπουλος επανέρχεται ζητώντας και πάλι να καλύψει ο Δήμος τη δαπάνη και να προμηθεύσει με τάμπλετ όσους μαθητές και μαθήτριες δεν έχουν. Ακολουθεί η ερώτηση Χριστόπουλου θα συζητηθεί αύριο το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ
Καλαμάτα, 21/11/2020

ΠΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κύριε Πρόεδρε επανακαταθέτω ερώτηση επικαιροποιημένη ως προς τις ημερομηνίες, ύστερα από την τότε άρνηση του δημάρχου να δεχτεί το αίτημα προκειμένου ο Δήμος Καλαμάτας να προβεί σε προμήθεια και διάθεση τάμπλετ σε μαθητές που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη , σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Καλαμάτα, 13/4/2020
Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο
Προς κον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κύριε Δήμαρχε,
Γνωρίζετε πως από τις 11/3 και τουλάχιστον μέχρι τις 10/5 με απόφαση του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. και εισήγησης ειδικών στα πλαίσια αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοιού έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Με ευσυνειδησία και αίσθημα ατομικής ευθύνη ςπαρά τις ανυπέρβλητες δυσκολίες οι εκπαιδευτικοί αμέσως ξεκίνησαν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με στόχο την επαφή και τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και κανονικότητας στους μαθητές των. Αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια και τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Σε αυτή τη διαδικασία αμέσως έγινε αντιληπτό το έλλειμα υποδομών ( ταμπλετ ή λαπ- τοπ) σε πολλούς μαθητές, στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Δυστυχώς η πολιτεία και συγκεκριμένα το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. με συνεχείς αλληλοσυγκρουόμενες εγκυκλίους αντί να επιλύσει το πρόβλημα, το επιδείνωσε και στο τέλος ανακοίνωσε πως δεν θα αποσταλούν ταμπλετ ή λαπ- τοπ σε μαθητές, παρά του χρόνου! θα δοθούν σε σχολεία 1 ανά 50 μαθητές!

Ύστερα από τις διαπιστωμένες ανάγκες που υπάρχουν προτείνω:
Ο Δήμος Καλαμάτας να προβεί σε προμήθεια και διάθεση τάμπλετ σε μαθητές που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη , σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα.
Σημειώνω πως άλλοι δήμοι όπως της Μεσσήνης έχουν προχωρήσει έγκαιρα σε προμήθεια και διάθεση τάμπλετ στους μαθητές.
Ερωτάται η δημοτική αρχή αν προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε σχετική πρωτοβουλία;

Ο Ερωτών Γιάννης Α. Χριστόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό "Καλαμάτα Μπροστά"

Nα δώσει ο Δήμος Καλαμάτας τάμπλετ στους μαθητές που δεν έχουν, ζητά ο Χριστόπουλος
To Top