ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από 1η Σεπτεμβρίου δωρεάν στάθμευση για 1,5 ώρα και στο νότιο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας

Η επέκταση και στο νότιο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας της δωρεάν στάθμευσης για 1,5 ώρα κάθε Σάββατο, αναμένεται να συζητηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.

Η δωρεάν στάθμευση για 1,5 ώρα [από τις 08.00 έως τις 13.00], που εφαρμόζεται ήδη από τα μέσα Μαρτίου στο βόρειο πάρκινγκ της Αγοράς, αναμένεται να επεκταθεί και στο νότιο, ώστε αφενός να υπάρχει μια ενιαία οικονομική πολιτική και αντιμετώπιση των πελατών της Αγοράς και να μη δημιουργείται μια κατάσταση δύο ταχυτήτων ως προς τη στάθμευση, αφετέρου εκτιμάται, σύμφωνα με την εισήγηση, ότι θα συμβάλλει στο να εξασφαλιστούν περισσότερες θέσεις στάθμευσης, με τους επισκέπτες της Αγοράς να εναλλάσσονται, παραμένοντας δωρεάν στον χώρο του πάρκινγκ για μέγιστο διάστημα 1,5 ώρας. Όπως επισημαίνεται, η παραβίαση του μέτρου επιφέρει πρόστιμο 10 ευρώ.


Και στο νότιο πάρκινγκ της Αγοράς η δωρεάν στάθμευση για 1,5 ώρα

Αναλυτικά τι προβλέπει η εισήγηση της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:

Να υπενθυμίσουμε ότι, το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, που αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, εφαρμόστηκε αρχικά στο βόρειο πάρκινγκ, προκειμένου να αποτρέψουν κάποιους που “ξεχνούσαν” όλη την ημέρα παρκαρισμένα τα αυτοκίνητά τους στον συγκεκριμένο χώρο. Ταυτόχρονα αποδεσμεύτηκε ο χώρος και από τα επαγγελματικά φορτηγά και αυτοκίνητα που στάθμευαν εκεί, για τα οποία έγινε ειδικός χώρος πάρκινγκ 100 μέτρα πιο πέρα. Ο συγκεκριμένος περιφραγμένος χώρος είναι αποκλειστικά χώρος στάθμευσης για τους επαγγελματίες.
Πλέον αναμένεται και η επέκτασή του στο νότιο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου και θα ισχύει στο εξής για κάθε Σάββατο από τις 08.00 μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Μ.Π.

Από 1η Σεπτεμβρίου δωρεάν στάθμευση για 1,5 ώρα και στο νότιο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας
To Top