Αθλητισμός

Δωρεά ζωής από την “Καλαμάτα 2030” στους αθλούμενους στην Τέντα

Άλλος ένας απινιδωτής προστέθηκε το Σάββατο το μεσημέρι σε αθλητική εγκατάσταση της πόλης μας. Αυτή τη φορά η Κίνηση Πολιτών “Καλαμάτα 2030” αγόρασε έναν αυτόματο απινιδωτή, και τον διέθεσε στον Αθλητικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας για να εγκατασταθεί στην “Τέντα”.
Η παράδοση – παραλαβή έγινε σε μια όμορφη εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π, στο ΚΔΓ “Τέντα” Καλαμάτας.
Τον πρώτο απινιδωτή είχε δωρήσει στο κλειστό της παραλίας πριν δυο χρόνια ο καρδιολόγος Χαράλαμπος Καρακύκλας.

Πλέον η άθληση στην Τέντα έχει μια σοβαρή κάλυψη με το θαυματουργό ιατρικό μηχάνημα που μπορεί κυριολεκτικά να σώσει μια ζωή, αν χρησιμοποιηθεί σωστά και έγκαιρα.

Βσικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ιατρός ειδικός καρδιολόγος και μέλος της ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας Νίκος Γιουρτούμας, ο οποίος έδωσε έμφαση στον υποχρεωτικό προαγωνιστικό έλεγχο των αθλητών.
Επίσης αναφέρθηκε στην εύκολη χρήση του απινιδωτή από πολίτες που θα ενημερωθούν ώστε αν χρειαστεί να τεθεί σε λειτουργία.
Τον απινιδωτή παρέλαβε ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης που ευχαρίστησε για αυτή τη σημαντική δωρεά που θα ενισχύσει και τα μέσα των ιατρών που υποχρεωτικά παρίστανται σε παιχνίδια της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, μετά από απόφαση της Ένωσης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας και καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης που συνεχάρη για την πρωοβουλία την ομάδα “Καλαμάτα 2030”.
Εκ μέρους της κίνησης πολιτών ο Γιώργος Μακρής τόνισε ότι ο απινιδωτής αγοράστηκε μετά από εθελοντική συγκέντρωση χρημάτων για να καλύψει
μια βασική έλλειψη που υπήρχε σε ένα χώρο που αθλούνται πολλοί άνθρωποι και κυρίως παιδιά.
Επίσης είπε ότι παρόμοιες κινήσεις θα γίνουν και στο άμεσο μέλλον και κλείνοντας την εκδήλωση ο Θανάσης Μακαρούνης από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ευχαρίστησε τους δωρητές.

Δωρεά ζωής από την “Καλαμάτα 2030” στους αθλούμενους στην Τέντα
To Top