Τουρισμός

Διώροφο ανοικτό τουριστικό λεωφορείο αποκτά η Καλαμάτα!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ- 12 ΧΛΜ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Το δικό της διώροφο ανοιχτό λεωφορείο για περιήγηση στην πόλη αποκτά η Καλαμάτα!
Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την Πέμπτη 3 Μαΐου στις 20.30 το βράδυ θα συζητηθεί η έγκριση της διαδρομής του τουριστικού λεωφορείου ανοιχτού τύπου που θα διασχίζει πόλη της Καλαμάτας. Θα έχει προηγηθεί η συζήτηση του σχετικού θέματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την ίδια ημέρα στις 12.00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Υποδομών, Ανδρέα Καραγιάννη που μίλησε στο MessiniaLIVE, το τουριστικό λεωφορείο ανοικτού τύπου θα το λειτουργεί ιδιώτης και θα κάνει μια μεγάλη κυκλική διαδρομή που θα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της πόλης της Καλαμάτας, τόσο την παραλιακή της ζώνη, το Ιστορικό της Κέντρο, ώστε οι τουρίστες να σχηματίζουν μια γενική εικόνα για την πόλη μας και τα αξιoθέατά της. Η συνολική διαδρομή θα είναι σχεδόν 12χλμ (11.975 μ.)

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο Δήμος Καλαμάτας προτείνει προς έγκριση την εξής διαδρομή: Η αφετηρία του τουριστικού λεωφορείου θα είναι στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στην Ψαρών, στη συνέχεια θα κατευθύνεται παραπλεύρως του Πάρκου στην παραλιακή και θα διασχίζει όλη τη Ναυαρίνου μέχρι το ξενοδοχείο Φιλοξένια, από εκεί θα ανεβαίνει μέσω της οδού Μάνης στη Λακωνικής, θα μπαίνει στη Βασιλέως Γεωργίου φτάνοντας έτσι στο κέντρο της πόλης, μετά θα βγαίνει στην Αρτέμιδος με κατεύθυνση προς βορρά, Υπαπαντής, Μελετίου, 23ης Μαρτίου, Νέδοντος, Αριστομένους και πάλι στην Ψαρών. Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν κάποιες λίγες στάσεις στα ξενοδοχεία, και άλλα σημεία της παραλιακής, προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ

Και πριν δύο χρόνια είχε συζητηθεί το θέμα κυκλοφορίας τουριστικού λεωφορείου στην Καλαμάτα, αλλά τότε δεν είχε προχωρήσει, όπως και η ιδέα για τουριστικό τρενάκι που δεν υλοποιήθηκε. Πλέον τα δεδομένα και οι συνθήκες έχουν αλλάξει και φέτος η Δημοτική Αρχή δρομολογεί την κυκλοφορία διώροφου ανοικτού τουριστικού λεωφορείου. Ο Δήμος δίνει την διαδρομή, και απο κει και πέρα ο ιδιώτης και κάτοχος του λεωφορείου θα ρυθμίσει κάθε πότε θα περνάει το λεωφορείο και ό,τι αφορά στη μετακίνησή του στη συγκεκριμένη και καθορισμένη από τον Δήμο διαδρομή.

Να επισημάνουμε ότι τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου για περιήγηση στα αξιοθέατα των πόλεων κυκλοφορούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως στην Αθήνα, στην Κέρκυρα, στη Ρόδο, στο Ηράκλειο της Κρήτης και αλλού. Σύμφωνα με τη νομοθεσία δικαιούχοι είναι τουριστικά γραφεία που διαθέτουν το ειδικό σήμα λειτουργίας και άδεια οδικού μεταφορέα επιβατών. Το κόμιστρο καθορίζεται ελεύθερα και η ακολουθητέα διαδρομή στην πόλη θα είναι κυκλική. Πλέον και η πόλη της Καλαμάτας θα έχει το δικό της διώροφο ανοικτό τουριστικό λεωφορείο, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να θαυμάζουν της ομορφιές της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Μαίρη Περδικέα

Διώροφο ανοικτό τουριστικό λεωφορείο αποκτά η Καλαμάτα!
To Top