ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίωξη για κακούργημα σε έξι συλληφθέντες του Πολυτεχνείου

Παραπέμφθηκαν στον ανακριτή
Με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος είναι αντιμέτωποι οι έξι από τους δεκαεννέα συλληφθέντες κατά την διάρκεια των επεισοδίων που ξεκίνησαν χθες το βράδυ γύρω από την περιοχή του Πολυτεχνείου, αμέσως μετά την λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Σε βάρος των έξι συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της έκρηξης καθώς και για την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.
Για μία δεύτερη ομάδα επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι που αφέθηκαν ελεύθεροι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα. Οι κατηγορίες για αυτούς αφορούν τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της Αρχής. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Ποια είναι τα άτομα που συνελήφθησαν

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 28χρονο, ο οποίος έχει προσαχθεί τέσσερις φορές μετά από καταδρομικές επιχειρήσεις της συλλογικότητας. Επίσης συνελήφθη ένας 34χρονος, παλιός γνώριμος των αρχών, ο οποίος έχει προσαχθεί μετά από την έφοδο του «Ρουβίκωνα» στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια, ενώ είχε συλληφθεί και για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου το 2005.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ακόμα ένα άτομο που είχε προσαχθεί έπειτα από την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Παγκράτι το 2015.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων συνελήφθησαν επίσης τρεις ανήλικοι, ένας 17χρονος που είχε συλληφθεί άλλη μία φορά στο παρελθόν μετά από επεισόδια στην επέτειο για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου πέρσι κι ένας ακόμα που είχε προσαχθεί τον περασμένο Οκτώβριο μετά από το μαθητικό συλλαλητήριο.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κουκούλες full face.

Από τους 19 που συνελήφθησαν για τα επεισόδια, οι 14 είναι Ελληνες και οι 5 αλλοδαποί.

Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκαν δύο δικογραφίες, ενώ ενώπιον του οδηγήθηκαν συνολικά δεκατέσσερις από τους συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Δίωξη για κακούργημα σε έξι συλληφθέντες του Πολυτεχνείου
To Top