Το δικό μου Σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Λεϊκων: Άσκηση εκκένωσης και ενημέρωση από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Καλαμάτας

Πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 επίσκεψη κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας στο Δημοτικό Σχολείο Λεϊκών, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.


Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, Δημήτρη Σταματόπουλο, “αρχικά πραγματοποιήθηκε άσκηση εκκένωσης της σχολικής μονάδας, με την καθοδήγηση καθώς και της υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.  Στη συνέχεια οι δύο Κυρίες που αποτελούσαν το κλιμάκιο του Πυροσβεστικού σώματος ,πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα στην αίθουσα πολλαπλών χρίσεων με θέματα που αφορούσαν την προστασία από πυρκαγιά- σεισμό στο κτήριο του σχολείου αλλά και πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις φωτιές και την κατάσβεσή τους αλλά και το ρόλο και τη δράση του πυροσβεστικού σώματος. Έτσι, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές, όλων των τάξεων ενημερώθηκαν για το πώς θα πρέπει να αντιδρούμε πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από μια φωτιά- σεισμό. Οι πυροσβέστες , αφού παρουσίασαν το θέμα, συζήτησαν με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου και έλυσαν όλες τις απορίες τους. Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον ευχαριστήθηκαν και εντυπωσιάστηκαν από την ενημέρωση και αφού χαιρέτησαν τους πυροσβέστες τους χάρισαν ένα θερμό χειροκρότημα .
Δεδομένου ότι η ασφάλεια αποτελεί σημαντικό πυλώνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το Δημοτικό Σχολείο Λεϊκων θα συνεχίσει τις προσπάθειες για έγκυρη ενημέρωση από εξειδικευμένους φορείς.
Τέλος,το σχολείο μας ευχαριστεί δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας για την ενημέρωση και εύχεται καλή δύναμη στο σημαντικό της έργο”, καταλήγει η ανακοίνωση του σχολείου.

 

Δημοτικό Σχολείο Λεϊκων: Άσκηση εκκένωσης και ενημέρωση από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Καλαμάτας
To Top