Μουσική

Δημοτικό Ωδείο: Μουσικοκινητικό Εργαστήρι “Παραμυθοτράγουδα-Τραγουδοϊστορίες”

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σας προσκαλεί σε ένα τρίωρο Μουσικοκινητικό Εργαστήρι με τίτλο: “Παραμυθοτράγουδα-Τραγουδοϊστορίες”

Ο μουσικοπαιδαγωγός Βασίλης Αναγνώστου, συγγραφέας των βιβλίων: Παρέα με τα άστρα στης Μουσικής τα κάστρα, Όλα είναι ένα Παιχνίδι, ΠαραμυθιΆσματα και Ο Κούκος…Αηδόνι, μας καλεί σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι για να βρούμε τα παραμύθια που είναι κρυμμένα μέσα στα τραγούδια και τα τραγούδια που γεννιούνται μέσα απ’ τα παραμύθια.
Μαζί θα δούμε αγάλματα να χορεύουν, χαρτόνια να ζωντανεύουν και θ’ ακούσουμε φωτογραφίες να διηγούνται την ιστορία τους.

Το εργαστήρι θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 16.00-19.00 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Το εργαστήρι ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς προσχολικών και πρωτοσχολικών τάξεων, γυμναστές και μουσικούς και γενικά όποιον ασχολείται με την καλλιτεχνική αγωγή και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
(Παιδιά 7 ετών και άνω, που συνοδεύονται, ευπρόσδεκτα).

Το εργαστήρι περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

Α. Ασκήσεις εγρήγορσης – συσπείρωσης και συντονισμού
της ομάδας – ενθάρρυνσης της δημιουργικότητας – απελευθέρωσης της φαντασίας – ομαδικής δράσης!
Β. Δυο τεχνικές Δραματοποίησης
1. Φωτογραφία: μια ιστορία παγωμένη ζωντανεύει!
2. Ένα τραγούδι γίνεται παραμύθι!
Γ. Καιρός να φτιάξουμε το θέατρο του… κουτιού!

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής στο: 6985 898 280
Θέσεις περιορισμένες (αυστηρά μέχρι 28 άτομα).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ποιος είναι ο Βασίλης Αναγνώστου

Σπουδές: Πήρε πτυχίο Ηλεκτρονικού από το Σιβιτανίδειο Ίδρυμα και πτυχίο Αρμονίας από το Ωδείο «Ν. Σκαλκώτας», ενώ εγκατέλειψε τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ λίγο πριν το πτυχίο….
Εργασία: Από το 1985 που εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη, ως το 2010, εργαζόταν στο Υπ.Ε.Π.Θ. (ΝΕΛΕ και Δια Βίου Μάθηση). Από το 2011 ως το 2013, οπότε παραιτήθηκε, ήταν Διευθυντής Τουρισμού της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.
Διδασκαλίες: Έχει διδάξει για πολλά χρόνια Θεωρία και Ιστορία Μουσικής σε Ωδεία και σχολές Χορού, ενώ συνεχίζει να διδάσκει Μουσικοπαιδαγωγικά Σεμινάρια.
Καλλιτεχνικές δραστηριότητες: Από το 1983 ως το 1995 ήταν υπεύθυνος της Εβδομάδας Πολιτισμού «Αναξιώτικα» όπου παρουσιάζονταν οι καλύτερες καλλιτεχνικές δημιουργίες της Λέσβου. Από το 1997 ως το 2000 υπήρξε μέλος των Μορφών Έκφρασης, όπου παρακολούθησε διετή κύκλο σπουδών Μουσικοκινητικής με δάσκαλο το Θωμά Κινδύνη. Το 2001 με την συμμετοχή των Μορφών Έκφρασης ηχογραφήθηκε το CD βιβλίου «Παρέα με τ’ άστρα».
To 2006 ίδρυσε με άλλους «Αεί Παίδες» της Μυτιλήνης την ομώνυμη Παιδαγωγική-Ψυχαγωγική ομάδα, που έχει οργανώσει πολλές εκδηλώσεις και Σεμινάρια σε Λέσβο, Αθήνα, Λήμνο και σε διάφορα άλλα μέρη.
Βιβλία του: 1.«Ιστορίες γι αγρίους»-Διηγήματα (1988) Εκδόσεις ΟΔΥΣΣΕΑΣ. 2.«Ακόμα κι ένα λάθος κάντο σωστά» Μυθιστόρημα (1997 – Γ΄ έκδοση 1999) Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ. 3.«Παρέα με τ’ άστρα στης Μουσικής τα κάστρα» Μουσικοκινητική Αγωγή. Α΄ Έκδοση (2001) Εκδόσεις ΔΟΜΟΣ. Β΄ έκδοση (2008) Εκδόσεις ORPHEUS-Μ. Νικολαΐδης. (Συνοδεύεται από CD με τραγούδια σε στίχους της Μάρως Βαμβουνάκη, μουσική του συγγραφέα και ερμηνεία των Μορφών Εκφρασης). 4. «Όλα είναι ένα παιχνίδι-Η σειρά σου να παίξεις». Εκδόσεις REPRO (Μυτιλήνη)-Ιούνιος 2014. Το βιβλίο-CD περιέχει 31 Μουσικοκινητικές δραστηριότητες. 5. «Παραμυθι-Ά-σματα». Εκδόσεις REPRO (Μυτιλήνη)-Φεβρουάριος 2016. Ένα βιβλίο-CD για την τέχνη, τις τεχνικές και τα άλλα μυστικά των Παραμυθιών. 6. «Ο Κούκος-Αηδόνι». Εκδόσεις REPRO (Μυτιλήνη)-Ιούνιος 2016. Ένα παραμύθι-ύμνος στη διαφορετικότητα και την αποδοχή!
Τα τρία τελευταία χρόνια, έχει κάνει τέσσερις φορές το γύρο της Ελλάδας, κουβαλώντας στη βαλίτσα του πέντε πράγματα: Χαρά, Ιδέες, Προτάσεις, Αινίγματα και … τις Λύσεις τους!

Στις χίλιες τόσες μέρες που κρατάει το ταξίδι, τα μοίρασε σε τρεις χιλιάδες τετρακόσια άτομα, που παρακολούθησαν τα εκατόν τριάντα Σεμινάρια που δίδαξε.

Δημοτικό Ωδείο: Μουσικοκινητικό Εργαστήρι “Παραμυθοτράγουδα-Τραγουδοϊστορίες”

Δημοφιλέστερα

To Top