Μουσική

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας: Δυναμικό ξεκίνημα με ρεκόρ εγγραφών

Δυναμικό ξεκίνημα κάνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σημειώνοντας ρεκόρ εγγραφών νέων μαθητών. Με πορεία 35 ετών, με χιλιάδες Καλαματιανών να έχουν φοιτήσει όλα αυτά τα χρόνια στις τάξεις του, με ταλέντα να έχουν αναδειχθεί, το Δημοτικό Ωδείο και το 2020-21 συνεχίζει δυναμικά την πορεία του. “Είναι σημαντικό να αναγεννιέται το Ωδείο” δηλώνει στο MessiniaLive ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Στάθης Γυφτάκης, εξηγώντας ότι φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά οι νέες εγγραφές σημειώνουν ρεκόρ.“Βάλτε την καλή μουσική στη ζωή σας. Βάλτε το Ωδείο στη ζωή σας”, παροτρύνει τον κόσμο, λέγοντας ότι η επίδραση της μουσικής κάνει τους ανθρώπους περισσότερο δημιουργικούς, ικανούς και δραστήριους.

Ο Στάθης Γυφτάκης μας διευκρίνισε ότι λόγω της συγκυρίας της πανδημίας και στο Ωδείο τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα μαθήματα γίνονται με την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ μαθητών και καθηγητών, τα παράθυρα μένουν ανοιχτά, γίνεται απολύμανση των μουσικών οργάνων αλλά και όλων των επιφανειών. Βεβαίως, το πλεονέκτημα είναι ότι στην πλειονότητά τους τα μαθήματα είναι ατομικά.

Ως δημοφιλή τμήματα, αυτά δηλαδή που έχουν περισσότερη ζήτηση, χαρακτήρισε του πιάνου και της κιθάρας, ενώ τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει πολύ και το τμήμα πνευστών με το φαγκότο να κερδίζει έδαφος. Οι μαθητές του Ωδείου είναι όλων των ηλικιών, από 3,5 ετών έως και πάνω από 80, ενώ οι εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

“Ο αρχικός στόχος μας δεν είναι να βγάλουμε επαγγελματίες μουσικούς. Έχουμε τα εχέγγυα να το κάνουμε αυτό. Στόχος είναι να έρθει κάποιος σε επαφή με τη μουσική. Η ενασχόληση με τη μουσική και τις τέχνες κάνει καλύτερους ανθρώπους¨, υπογραμμίζει ο Στάθης Γυφτάκης.

“Δεν πρέπει να είμαστε στο καβούκι μας κλεισμένοι και να ευλογάμε τα γένια μας.Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πολίτες της πόλης ένα άνοιγμα στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη”, εξηγώντας ότι το Ωδείο όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να γίνει στη συνείδηση των Καλαματιανών και όχι μόνο ένας διεθνής μουσικός προορισμός, μέσα από τις συνεργασίες του με ιδρύματα του εξωτερικού, μέσα από τη συμμετοχή του σε διεθνείς μουσικές οργανώσεις, μέσα από τη διοργάνωση στην πόλη μας διεθνών μουσικών γεγονότων, που πλέον το καθιστούν εντός και εκτός Ελλάδας αναγνωρίσιμο, καθώς πλέον θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα της χώρας μας.

To Top