Το δικό μου Σχολείο

Δημοτικό Λεΐκων: “Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία”-Πρωτότυπη παράσταση στο Κάστρο Καλαμάτας

Η Θεατρική Ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων παρουσιάζει την περιηγητική-διαδραστική-παράσταση «Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία», την Τετάρτη στις 6:15 μ.μ. στο Κάστρο της Καλαμάτας.

Οι σκηνές του έργου διαδραματίζονται σε διαφορετικό σημείο κάθε φορά στο Κάστρο, με ένα κινούμενο θέατρο που ξεκινά από την είσοδο και φτάνει στην καρδιά του Αρχαιολογικού Μνημείου, με το κοινό να συμμετέχει στην εξέλιξη του έργου

Πρόκειται για μια καινοτόμο σχολική δραστηριότητα που συνδυάζει την θεατροπαιδαγωγική με την μουσειοπαιδαγωγική μέσα από ένα «θέατρο χωρίς τοίχους» δημιουργημένο με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών.
Το έργο βασίζεται στο διεθνώς επιτυχημένο και αναγνωρισμένο ομώνυμο βιβλίο του Robert Fisher μεταφρασμένο από τον Αχιλλέα Κυριακίδη σε θεατρική-εκπαιδευτική διασκευή με την ευγενική παραχώρηση των εκδόσεων Opera.

Ένας Ιππότης γυρίζει από την εκστρατεία για να ανακαλύψει πως η πανοπλία του ήταν πολλά περισσότερα στη ζωή του από ένα εξάρτημα πολέμου. Μέσα από τις περιπέτειες του Ιππότη στο μαγευτικό κόσμο των Κάστρων και των μαγικών απολαμβάνουμε το έργο, ξανασκεφτόμαστε για τον κόσμο των Ιπποτών, αλλά και το δικό μας κόσμο, αναστοχαζόμαστε μέσα από τον προβληματισμό των μικρών ηθοποιών για μεγάλες αλήθειες, αλλά και ψέματα της ζωής μας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δημοτικό Λεΐκων: “Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία”-Πρωτότυπη παράσταση στο Κάστρο Καλαμάτας
To Top