MESSINIA PLUS

Δήμος Πύλου-Νέστορος: Ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις στα σχολεία-“Προτεραιότητα η ασφαλής λειτουργία των σχολείων μας” δηλώνει ο Δήμαρχος

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Σε σχολαστική απολύμανση και απεντόμωση όλων των σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών προχώρησε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, σε συνεργασία με εξειδικευμένη πιστοποιημένη εταιρεία.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 11/09/2020 και στόχο είχαν την καταπολέμηση όλων των μικροβίων και ιών, όπως και του COVID-19, της γρίπης, του Η1Ν1 κ.α., που μπορεί να βρίσκονται στους δημόσιους χώρους.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, επισκεπτόμενος τις σχολικές μονάδες εξέφρασε την ικανοποίησή του, δηλώνοντας: «Συμβάλλουμε στην προσπάθεια για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, συνεχίζοντας αδιάκοπα τις απολυμάνσεις στα Δημοτικά Σχολεία και σε Δημόσιους χώρους και τηρώντας παράλληλα όλους τους προβλεπόμενους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».

Ο κ. Καρβέλας στις επισκέψεις του συνοδευόταν από τον Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κωνσταντίνο Ρομπάκη, τον Αντιδήμαρχο και Προέδρο της Σχολικής Επιτροπής Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτριο Γαϊτάνη, τον Αντιδήμαρχο και  Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτριο Σιψά, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Διονύσιο Αγγελόπουλο, καθώς και από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Καρβέλας:”Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, θέσαμε ως προτεραιότητα την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας”

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

«Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,
Η έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς την 14η Σεπτεμβρίου βρίσκει την πατρίδα και την κοινωνία μας σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους. Το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί το τέλος των διακοπών, όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και τις οικογένειές τους.

“Φέτος το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί την επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα με νέες συνήθειες και νέα δεδομένα τα οποία οφείλουμε να τηρήσουμε”

Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από ένα σχολείο που θα τους δώσει γνώση, ελπίδα, και εφόδια για την πορεία της ζωής. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, μέσω των σχολικών επιτροπών μας, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, θέσαμε ως προτεραιότητα την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των νηπιαγωγείων του Δήμου μας.

Δώσαμε αμέσως μεγάλη έμφαση στο να προετοιμαστούν και να συντηρηθούν κατάλληλα τα σχολικά κτίρια, για να υποδεχθούν σήμερα τα παιδιά μας χωρίς προβλήματα. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών επικεντρώθηκε, στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας, με παρεμβάσεις επισκευής – συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, καθαρισμό των σχολικών αυλών, σιδηρουργικές εργασίες, απολυμάνσεις εσωτερικών και εξωτερικών χωρών και έγκαιρη πρόσληψη των καθαριστριών.

Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς με την εφαρμογή όλων των μέτρων που επιβάλλουν οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας. Στόχος μας φέτος είναι η ομαλή και αποτελεσματική έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με ασφάλεια, μέσα από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με φυσική παρουσία όλων, παιδιών, εκπαιδευτικών και προσωπικού.
Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, ως Δημοτική Αρχή, σάς στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας για υγεία, δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά. Οι ευχές μας για καλή σχολική χρονιά, προς ολη την εκπαιδευτική κοινότητα συνδέονται άρρηκτα με τη δέσμευση της δημοτικής αρχής να συνεχίσει την αδιάκοπη προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που προκυπτουν και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να δημιουργήσουν ένα κατάλληλο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον προσφέροντας στους μαθητές τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης.

Με συστράτευση δυνάμεων, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε και φέτος στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δημου μας.
Καλή δύναμη και καλή πρόοδο σε όλους. Καλή σχολική χρονιά!”

Δήμος Πύλου-Νέστορος: Ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις στα σχολεία-“Προτεραιότητα η ασφαλής λειτουργία των σχολείων μας” δηλώνει ο Δήμαρχος
To Top