ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Δεν γίνονται αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη

O Προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμάτας δεν περιλαμβάνει αύξηση των δημοτικών τελών, για πολλοστή χρονιά από τότε που ξεκίνησε η κρίση, επεσήμανε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος. Το ύψος του Προϋπολογισμού είναι 64.300.000 ευρώ και εκτιμάται πως αργότερα θα τροποποιηθεί προς τα πάνω.

Χαρακτηριστική είναι η μεγάλη μείωση πόρων από το Κράτος προς το Δήμο: οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι που κατευθύνθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας το 2017 είναι μειωμένοι κατά 37% σε σύγκριση με το 2009, ενώ η ΣΑΤΑ έχει μειωθεί κατά 63%.

Ο Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι «το μεγάλο ζήτημα είναι οι οφειλές παρελθόντων ετών» και επεσήμανε ότι βαίνει προς ολοκλήρωση η διαδικασία υπαγωγής σε ρύθμιση για χρέη προς Δήμους. Η προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2017 και ο Αντιδήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να επωφεληθούν των πολλών ευεργετικών διατάξεων που προβλέπονται.

Τέλος να σημειωθεί ότι, απόψε Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 31/2017, ειδικής, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, εισάγεται προς ψήφιση ο Προϋπολογισμός έτους 2018 του Δήμου Καλαμάτας.

To Top