ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δήμος Καλαμάτας: 90.000 ευρώ για 3 χρόνια για τη συνέχιση των ανασκαφών στην Αρχαία Θουρία

Στόχος η αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Τριετής σταθερή χρηματοδότηση του Δήμου για τις αρχαιολογικές έρευνες στην Αρχαία Θουρία

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλοπουλο και τον Πρόεδρο της Κ.Ε. Φάρις Παντελή Δρούγα, η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ των Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Καλαμάτας και Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» για το έργο: «Συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στην Αρχαία Θουρία Μεσσηνίας», υπό την διεύθυνση της Δρος Ξένης Αραπογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι μέσα από την εν λόγω Προγραμματική Σύμβαση, να υπάρξει σταθερή χρηματοδότηση για την επόμενη τριετία, προκειμένου απρόσκοπτα να συνεχιστεί το σπουδαίο ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία.

Επισημαίνεται ότι η ολοκλήρωση της ανασκαφής και η αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, δεδομένου ότι θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών και έναν νέο τουριστικό προορισμό στη Μεσσηνία, που θα αναβαθμίσει ποιοτικά τη ζωή των κατοίκων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 90.000 €, το οποίο θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις (30.000 € κατ’ έτος). Οι πόροι χρηματοδότησης του έργου προέρχονται αποκλειστικά από πιστώσεις του Δήμου Καλαμάτας.

Νωρίτερα, η υπεύθυνη του ανασκαφικού έργου, Δρ. Ξένη Αραπογιάννη, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τον προγραμματισμό που γίνεται για τις εργασίες της φετινής περιόδου, ευχαριστώντας τον για την αμέριστη στήριξη που παρέχει στην προσπάθεια ανάδειξης της Αρχαίας Θουρίας.

Δήμος Καλαμάτας: 90.000 ευρώ για 3 χρόνια για τη συνέχιση των ανασκαφών στην Αρχαία Θουρία
To Top