ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: 24 πυροφύλακες ανέλαβαν υπηρεσία

Ακόμα 16 άτομα τις επόμενες ημέρες

Είκοσι τέσσερις εργάτες πυροπροστασίας ανέλαβαν υπηρεσία στο Δήμο Καλαμάτας, σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019. Στις προσεχείς ημέρες, θα προστεθούν σ’ αυτούς 16 άτομα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Σε συγκέντρωση, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ζήτησε απ’ όσους ανέλαβαν υπηρεσία να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τον καθαρισμό από την ανεπιθύμητη βλάστηση της περιοχής ευθύνης τους, να ενημερώνουν τους κατοίκους για τον καθαρισμό οικοπέδων και την τήρηση άλλων μέτρων πυροπροστασίας, να επιτηρούν το χώρο και να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη Δημοτική Υπηρεσία και την Πυροσβεστική για την κατάσβεση ενδεχόμενης πυρκαγιάς. Στο παρελθόν, η έγκαιρη παρέμβαση έχει επιτευχθεί πολλές φορές, με ευεργετικά αποτελέσματα κάθε χρόνο όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και της περιουσίας, ιδιωτικής και δημόσιας.

Σημειώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, ότι οι δημοτικοί πυροφύλακες έχουν λάβει τη στοιχειώδη εκπαίδευση και έχουν στη διάθεσή τους μέσα (οχήματα, εργαλεία, υλικά ατομικής προστασίας κ.λπ.) για την εκτέλεση του έργου τους.
Η περίοδος κατά την οποία θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο Καλαμάτας, στελεχώνοντας τις Δημοτικές Κοινότητες Καλαμάτας και Βέργας, καθώς και όλες τις Τοπικές Κοινότητες, λήγει την 31η Αυγούστου, ενώ είναι δυνατή η παράτασή της για 1 μήνα, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Δήμος Καλαμάτας: 24 πυροφύλακες ανέλαβαν υπηρεσία
To Top