ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμο Μεσσήνης: ” Ο ΓΟΕΒ Παμίσου δεν έχει αρμοδιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα”

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΓΟΕΒ ΠΑΜΙΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης:

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης με θέμα «την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα» υλοποιήθηκε στις 15.11.2018 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.

Μετά την Συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. ακολούθησε σύσκεψη μεταξύ του Αντιδημάρχου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης κ. Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου, του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. κ. Κωνσταντίνου Μπουρίκα, του Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. κ. Δημήτριου Λεμπέση καθώς και του Πρόεδρου του ΓΟΕΒ Παμίσου κ. Μανωλέα Μιχάλη όπου εκεί μεταξύ άλλων διευκρινίστηκαν τα εξής:

Ο ΓΟΕΒ Παμίσου έχει ως αρμοδιότητα την άρδευση και αποστράγγιση καλλιεργειών και δεν έχει αρμοδιότητα επί της αντιπλημμύρισης και της Πολιτικής Προστασίας που ανήκουν στην Περιφέρεια και τους οικείους Δήμους. Την προηγούμενη της από 15.11.2018 Συνεδρίασης του Σ.Τ.Ο. Μεσσήνης είχε ενημερώσει ότι δεν δύναται να παρευρεθεί στην Συνεδρίαση –άλλωστε δεν είναι τακτικό μέλος του ΣΤΟ- καθώς επίσης είχε ενημερώσει ότι θα προβεί σε καθαρισμούς στις βασικές στραγγιστικές τάφρους 2Τ και 10Τ.

Δεν χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ή τους Δήμους. Εκτελεί έργα συντήρησης ανταποδοτικά με τα χρήματα των ιδιοκτητών εντός Αναδασμού και όπου απαιτούνται περαιτέρω έργα τα εκτελεί η Περιφέρεια με δικές της διαδικασίες.

Οι συντηρήσεις των στραγγιστικών τάφρων γίνονται τμηματικά γιατί δεν είναι δυνατόν να καθαρίζονται ταυτόχρονα περισσότερα από 200 χιλιόμετρα τάφρων και 200 χιλιόμετρα διωρύγων που εκτείνονται στον Αναδασμό. Οι εργασίες αυτές προβλέπονται να γίνονται σύμφωνα το ετήσιο πρόγραμμα συντήρησης και τις προτεραιότητες που προκύπτουν. Δεν έχει αρμοδιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα και συνεπώς δεν θα μπορούσε να συμβάλλει στην ένταξη ή απένταξη ενός αντιπλημμυρικού έργου που διαχειρίζονται η Περιφέρεια, οι Δήμοι και τα αρμόδια Υπουργεία.

Επίσης, ο ΓΟΕΒ Παμίσου επιτελεί ένα δύσκολο και μεγάλο έργο που για διάφορους λόγους επί σειρά ετών συσσωρεύτηκαν πολλά προβλήματα, αλλά τα τελευταία έτη ανασυγκροτείται. Αυτό ήταν ο λόγος που ο Δήμαρχος Μεσσήνης χαρακτήρισε τον ΓΟΕΒ ως «πληγή».

Τέλος, ο Δήμος Μεσσήνης και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Μεσσήνης έχουν αναπτύξει πλέον μια παραγωγική συνεργασία με τον ΓΟΕΒ Παμίσου και αυτή θα συνεχιστεί.

Δήμο Μεσσήνης: ” Ο ΓΟΕΒ Παμίσου δεν έχει αρμοδιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα”
To Top