ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διήμερο φοιτητικών κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της πόλης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Φοιτητών Μεσσηνίας και του φοιτητικού συλλόγου της ΣΤΕΓ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου συμβολική κινητοποίηση στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας, ενάντια στο άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για τα ΑΕΙ. Στα πλαίσια της σημερινής κινητοποίησης έγινε συμβολικό κλείσιμο δρόμου, της οδού Αριστομένους για λίγα λεπτά.

Με τη σημερινή δράση, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων φοιτητικών συλλόγων σε όλη την Ελλάδα, εκφράστηκε για μία ακόμη φορά η αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο που θέτει όρια στις σπουδές μας, με τη θέσπιση των ν+2 ετών φοίτησης, που δίνει 30 εκ. ευρώ για αστυνομικούς στις σχολές αντί να μεριμνήσει για το ασφαλές άνοιγμά τους, που βάζει ελάχιστο όριο εισαγωγής στα ΑΕΙ με αποτέλεσμα τη συνεχή υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων και την υποβάθμιση των σπουδών μας.

Η δράση και ο αγώνας μας δε σταματά εδώ! Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της πόλης σε αυριανή συμβολική κινητοποίηση, την Πέμπτη 11 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

To Top