ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ελεύθερη είσοδος στη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» και εκδήλωση για τη βιώσιμη μόδα

“Βιώσιμο Στυλ: Αναπτύσσοντας την εταιρική υπευθυνότητα και την καταναλωτική συνείδηση στον κόσμο της γρήγορης μόδας”

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ΙCOM), στην προσπάθειά του να ενισχύσει το ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, έχει καθιερώσει, από το 1977, τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το 2023 ,που είναι «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», αναδεικνύει τη δύναμη των μουσείων να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής μέσω της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της κινητοποίησης των πολιτών.

Συμμετέχοντας στον εορτασμό, η Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Βιώσιμο Στυλ: Αναπτύσσοντας την εταιρική υπευθυνότητα και την καταναλωτική συνείδηση στον κόσμο της γρήγορης μόδας», την Πέμπτη 18 Μαΐου και ώρα 6:00 μ.μ. στο προαύλιο της Συλλογής (Σταδίου 64 Καλαμάτα).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η κα Φιόρη Ζαφειροπούλου, Επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου Βιώσιμης Μόδας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδρύτρια του κινήματος Fashion Revolution Greece και η κα Έλις Κις, Δημοσιογράφος και Fashion Features Editor της Vogue Greece. Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω Instagram (http://www.instagram.com/vgkareliascollection/).

Η είσοδος στο χώρο της Συλλογής θα είναι ελεύθερη όλη την ημέρα, από τις 9:00 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ελεύθερη είσοδος στη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» και εκδήλωση για τη βιώσιμη μόδα
To Top