ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας με ένα μοναδικό θεατρικό εργαστήρι

‘Eνα μοναδικό θεατρικό εργαστήρι του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Καλαμάτας 2020 /
Kalamata Drama International Summer School 2020 / KaDISS 2020

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας,  τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας / Kalamata Drama International Summer School 2020 – Shakespeare Lab.

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στον ίδιο χώρο. Το Shakespeare Lab θα διευθύνει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Andrew Visnevski, του οποίου η δουλειά γύρω από την τεχνική για την ερμηνεία και για την ενσωμάτωση της γλώσσας του Γ. Σαίξπηρ με ηθοποιούς και μαθητές εκτείνεται διεθνώς περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. “Το φετινό καλοκαίρι, αντικαθιστούμε το πλήρες πρόγραμμα με το Shakespeare Lab, ένα μοναδικό εντατικό εργαστήριο θεάτρου του KaDISS 2020, μια εμβάθυνση τριών εβδομάδων στον κόσμο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ με τη μοναδική του γλώσσα, τους αξέχαστους χαρακτήρες, τη συναρπαστική δράση, τις χαρές και τις θλίψεις της ανθρώπινης ψυχής, ενωμένες σε ένα πανανθρώπινο ποιητικό Δράμα” αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Οι σκέψεις μας είναι μαζί με όλους όσους έχουν πληγεί από την εξάπλωση του Covid-19.
Κοντά σε εκείνους που έχουν “φύγει”. Μαζί με όλους όσους είναι ευάλωτοι και μαζί με εκείνους κι εκείνες που ξαφνικά βρίσκονται εξοβελισμένοι απ’ τις δουλειές τους.
Η τελευταία αυτή κατηγορία, περιλαμβάνει πολλούς που εργάζονται στο κομμάτι των παραστατικών τεχνών. Εκείνους που σπουδάζουν ή προετοίμαζαν κάποια παράσταση/ παραγωγή σε θέατρο, χορό ή στο ευρύτερο φάσμα των παραστατικών τεχνών.
Η φύση της δουλειάς των καλλιτεχνών βασίζεται στη φυσική παρουσία και συνύπαρξη με άλλους καλλιτέχνες επί σκηνής. Η καθημερινότητα των οποίων σε μεγάλο βαθμό έχει αλλάξει ή ακόμη και σταματήσει.

Σεβόμενοι πλήρως τα διεθνή ισχύοντα μέτρα για την πρόληψη και την εξάπλωση του ιού, έχουμε τροποποιήσει το αρχικό πρόγραμμα του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Θεάτρου Καλαμάτας για το 2020.

Τον Αύγουστο, εφόσον τα μέτρα το επιτρέπουν, το KaDISS θα λειτουργήσει και για φέτος σε διεθνές επίπεδο, ανοιχτό σε νέους ηθοποιούς και performers και θα συνεχίσει να συμβάλλει στις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Μεσσηνίας με το δικό του τρόπο.

Για το φετινό καλοκαίρι, αντικαθιστούμε το πλήρες πρόγραμμα με το “Shakespeare Lab”.
Ένα μοναδικό εντατικό εργαστήριο θεάτρου του KaDISS 2020, μια εμβάθυνση τριών εβδομάδων στον κόσμο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ: η μοναδική του γλώσσα, οι αξέχαστοι χαρακτήρες, η συναρπαστική δράση, οι χαρές και οι θλίψεις της ανθρώπινης ψυχής, ενωμένες σε ένα πανανθρώπινο ποιητικό Δράμα.

Ένα μοναδικό εντατικό εργαστήριο θεάτρου του KaDISS 2020, μια εμβάθυνση τριών εβδομάδων στον κόσμο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ: η μοναδική του γλώσσα, οι αξέχαστοι χαρακτήρες, η συναρπαστική δράση, οι χαρές και οι θλίψεις της ανθρώπινης ψυχής, ενωμένες σε ένα πανανθρώπινο ποιητικό Δράμα.

Το Shakespeare Lab θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 17 Αυγούστου έως και Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα.
Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι 500 €.
Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών για το 2020 το KaDISS θα δεχθεί έως και 12 μαθητές.
Όλες οι εγκαταστάσεις, ως υπάρχουν στο site του KaDISS (κατηγορία Facilities) θα είναι διαθέσιμες και προσβάσιμες προς στους συμμετέχοντες του Shakespeare Lab.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας “Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή”.

Χορηγοί της διοργάνωσης


Όλες οι πληροφορίες καθώς και η αίτηση συμμετοχής, όπως αναφέρεται στο επίσημο Site της διοργάνωσης (κατηγορία application), ισχύουν και για το Shakespeare Lab.
Η συμμετοχή των μαθητών στα Masterclasses “I am Shakespeare” είναι υποχρεωτική κι αποτελούν μέρος της εκπαίδευσης τους στο πρόγραμμα.
Δεν υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση για τους ίδιους. Οι ημερομηνίες των Masterclasses είναι 22 & 29 Αυγούστου 2020, ώρα: 10:00 π.μ. – 12:00 μ. ώρα Ελλάδος.

info https://kalamatadrama.com/el/

Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας με ένα μοναδικό θεατρικό εργαστήρι
To Top