ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΥΑΚ: Αναβολή κι ένταση στο συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης-Ξέσπασμα Κουφαλάκου

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Κινητοποίηση για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό έγινε σήμερα το μεσημέρι από το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μεσσηνίας. Πριν την τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ της επιχείρησης, στην Καλαμάτα.

Το Σωματείο – όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του – αντέδρασε δυναμικά καθώς «κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση το ΔΣ, μεταξύ άλλων, είχε θέμα πρόσληψης ενός μηχανικού ΠΕ, και ενός μηχανικού ΤΕ με σύμβαση παροχής υπηρεσιών.
Επρόκειτο για προαποφασισμένες προσλήψεις συγκεκριμένων, με απ’ ευθείας ανάθεση. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και Πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Κουφαλάκος, οι προσλήψεις είναι απαραίτητες, όχι μόνο αυτές οι ειδικότητες αλλά και πολλές περισσότερες που προβλέπονται στον νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας και που σήμερα παραμένουν κενές».

Κάλεσε τον Δήμαρχο, ο οποίος συμμετείχε στην συνεδρίαση όντας καθ’ οδόν από το Άργος και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συμμετέχει μέσα από το αυτοκίνητο, να αποσύρει το θέμα και μετά από έντονο διάλογο ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας διέκοψε την τηλεδιάσκεψη, προκειμένου το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνει δια ζώσης , ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση με προοπτική την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Το σωματείο βρίσκεται σε ετοιμότητα για νέα κινητοποίηση στο επόμενο ΔΣ.

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ-ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Έντονη αντιπαράθεση κατά την διάρκεια του ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης, υπήρξε μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Μιχάλη Βασιλειάδη και του Παναγιώτη Κουφαλάκου, ο οποίος επί προσωπικού, αναφέρθηκε στο θέμα της “αμφισβήτησης του πτυχίου των Αγγλικών” που διαθέτει και το οποίο επέδειξε.

Χρειάζεται επιστημονικό προσωπικό

Συμπερασματικά έχουμε να επισημάνουμε ότι η ΔΕΥΑΚ έχει μπροστά της προς υλοποίηση έναν πολύ σοβαρό σχεδιασμό έργων που πρέπει να υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα και είναι πανθομολογούμενη η έλλειψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, σε συγκεκριμένους τομείς και θα πρέπει να βρεθεί λύση στον τομέα αυτό. Υπήρξε η 3Κ που προέβλεπε τέτοιες θέσεις όμως δεν υπήρξε ενδιαφέρον και δεν καλύφτηκαν. Επίσης, σήμερα εργάζονται περίπου οι μισοί εργαζόμενοι από όσους προβλέπει ο νέος Κανονισμός και το Οργανόγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι απαιτούνται τουλάχιστον 45-50 προσλήψεις για να λειτουργεί άρτια η Δημοτική επιχείρηση, που είναι μια από τις πιο νευραλγικές και σημαντικές για τον Δημότη και τον επισκέπτη της πόλης.

To Top