ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν ανιχνεύτηκε κορονοϊός στα λύματα της Καλαμάτας

Ακόμα μια ανάλυση αστικών λυμάτων, η τρίτη στη σειρά που δημοσιοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας,  όπου προκύπτει οτι δεν υπάρχει κορονοϊός στα λύματα της πόλης. Η ανάλυση που έγινε σε λύματα στην είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού δεν ανιχνεύει sars-covid -2. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν περίπου μια εβδομάδα (12 Νοεμβρίου) ο Δήμος είχε δημοσιοποιήσει ακόμα μια ανάλυση χωρίς να εντοπιστεί ο ιός στα λύματα. Τα αποτελέσματα αυτά είναι ενθαρρυντικά για την κατάσταση υγείας του πληθυσμού στην περιοχή, καθώς συνάδουν με τα αποτελέσματα που δίνει ο ΕΟΔΥ για τα ελάχιστα κρούσματα στην περιοχή μας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εργαστηριακή ανάλυση δείγματος από την είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στις 19-21 Νοεμβρίου 2020, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2. Το δείγμα ελήφθη στις 18 Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» για λογαριασμό της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, στο υπ’ αριθμ. 30474214 δείγμα από την είσοδο του Βιολογικού «Δεν ανιχνεύθηκε» SARS-CoV-2.

Οι αναλύσεις στα λύματα βιολογικών πόλεων που γίνεται το τελευταίο διάστημα και σε άλλες πόλεις της χώρας, βοηθούν τους δήμους να λάβουν τα μέτρα τους, αλλά και είναι ενδεικτικές του ιικού φορτίου που υπάρχει στον πληθυσμό της περιοχής. Χαρακτηριστικά, το προηγούμενο διάστημα, λίγο πριν το lockdown,  στη Θεσσαλονίκη, τα αποτελέσματα της ανάλυσης των λυμάτων έδειξαν 500% αύξηση μέσα σε 10 μέρες στο ιικό φορτίο, και σήμανε το καμπανάκι για ευρεία διασπορά στην κοινότητα. Μάλιστα τις προηγούμενες μέρες ανιχνεύτηκε κορονοϊός στα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού Ρεθύμνου, που σημαίνει επίσης ευρεία διασπορά του ιού.

Μ.Π.

 

Δεν ανιχνεύτηκε κορονοϊός στα λύματα της Καλαμάτας
To Top