ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βιολογικός Καθαρισμός: Δείγματα από αγωγούς και φρεάτια για να εντοπιστεί το πρόβλημα-Την Τετάρτη τα αποτελέσματα

Σε αγώνα δρόμου  έχει επιδοθεί η ΔΕΥΑΚ προκειμένου να συλλεχθούν δείγματα λυμάτων από διάφορα σημεία της πόλης ώστε να αναλυθούν εκ νέου, προκειμένου να εντοπιστεί τα επόμενα 24ωρα το πρόβλημα μετά το “καμπανάκι” από τα τελευταία εργαστηριακά αποτελέσματα των λυμάτων που έκαναν λόγο ακόμα και για 600 ενεργά κρούσματα στην πόλη της Καλαμάτας. Στόχος να εντοπιστεί η περιοχή του προβλήματος, αν πρόκειται δηλαδή για την πόλη της Καλαμάτας ή για την ευρύτερη περιοχή της αφού ο Βιολογικός δέχεται αστικά λύματα και από άλλες περιοχές της Μεσσηνίας. Πάντως τα αποτελέσματα της Παρασκευής έχουν θορυβήσει τον κόσμο, που δεν περίμενε μια τέτοια δραματική εξέλιξη, από τη στιγμή που τα ημερήσια κρούσματα στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, είναι κατά μέσο όρο 10. Οι χημικές αναλύσεις πάντως, αναμένεται να ρίξουν φως, στο τι ακριβώς συμβαίνει, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν την Τετάρτη.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Εν αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων νέων δειγματοληψιών προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2, σε συνέχεια προηγούμενης μέτρησης που εμφάνισε αυξημένο ιικό φορτίο, είναι η ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα χθες, Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, ελήφθη αντιπροσωπευτικό δείγμα από το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας. Σήμερα, Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, ελήφθησαν δείγματα από διάφορα σημεία του δικτύου ακαθάρτων, όπως τη Βέργα, το κεντρικό αντλιοστάσιο νότιας πόλης, από φρεάτιο που οδηγούνται τα λύματα από τη βόρεια πόλη, από τον αγωγό της Μεσσήνης και από το χώρο εκφόρτωσης βοθρολυμάτων από βυτιοφόρα.

Τα δείγματα έχουν αποσταλεί στα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.»  και τα αποτελέσματα αναμένονται την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021″, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Μαίρη Περδικέα

Βιολογικός Καθαρισμός: Δείγματα από αγωγούς και φρεάτια για να εντοπιστεί το πρόβλημα-Την Τετάρτη τα αποτελέσματα
To Top