ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε ποιές αλλαγές θα γίνουν σε Κολοκοτρώνη και Σφακτηρίας

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας οι εξής αλλαγές στις οδούς Κολοκοτρώνη και Σφακτηρίας:

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΔΕΝΤΡΑ

Για τις ανάγκες ανάπλασης της οδού Κολοκοτρώνη, προβλέπεται η μείωση του οδοστρώματος της οδού, η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν, η απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης και στις δύο πλευρές της οδού με δημιουργία 3 εσοχών στα πεζοδρόμια της νότιας πλευράς του δρόμου, καθώς και η κατασκευή πεζοδρομίου στην ανατολική πλευρά της οδού Αγίου Νικολάου, έμπροσθεν του Ιερού Ναού και η δημιουργία θέσεων στάθμευσης στη δυτική πλευρά. Η κατεύθυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων δε θα αλλάξει. Στην οδό Κολοκοτρώνη και στην πλατεία Αγίου Νικολάου θα δημιουργηθεί γραμμική δενδροστοιχία από ψηλά δένδρα (η περιοχή στερείται παντελώς πρασίνου).

ΠΕΖΟΔΡΟΜΕΙΤΑΙ Η ΣΦΑΚΤΗΡΙΑΣ

Η οδός Σφακτηρίας, κάθετη προς την Κολοκοτρώνη, μήκους 135 μέτρων και μέσου πλάτους 5,75 μέτρων, πεζοδρομείται. Σήμερα είναι μονόδρομος, με μόνο φόρτο τα οχήματα που εισέρχονται σε αυτήν για στάθμευση.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΕΤΕΣ ΟΔΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ

Εγκρίθηκε η πεζοδρόμηση των, μικρών σε πλάτος, οδών Αναπλιώτη, Πολυβίου και Καπετάν Κρόμπα, από την Αναγνωσταρά μέχρι τη Νέδοντος. Όπως επισημαίνεται από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, σκοπός του έργου είναι η απόδοση στον πολίτη όσο το δυνατόν μεγαλυτέρων επιφανειών δημοσίου χώρου, ο οποίος θα καθίσταται ελκυστικός στο χρήστη και φιλικός στο περιβάλλον.
Γενικότερα, αναμένεται να υπάρξει βελτίωση της λειτουργικότητας της περιοχής, συνδυαζόμενη με τη διαμόρφωση ενιαίας αισθητικής αντιμετώπισης μεγάλου μέρους του παραδοσιακού κέντρου της Καλαμάτας.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ- ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ

Δόθηκε έγκριση για την παραλαβή οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής για την «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας – Μελέτη Πλατείας Υπαπαντής». Η μελέτη αυτή ολοκληρώνει το σύνολο των μελετών για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας. Επίσης, υπάρχουν όλες οι εγκρίσεις – και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Διαβάστε και αυτό:

Έτσι θα γίνει ο πεζόδρομος της Ιατροπούλου έως τη Νέδοντος!

Δείτε ποιές αλλαγές θα γίνουν σε Κολοκοτρώνη και Σφακτηρίας
To Top