ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Δευτέρα η ρύθμιση-express για τους συμβασιούχους Καθαριότητας

Λύση στο αδιέξοδο δίνει η Κυβέρνηση με διαγωνισμό ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Ρύθμιση που προβλέπει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, έχει έτοιμη η κυβέρνηση δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία χιλιάδων συμβασιούχων ΟΤΑ ορισμένου χρόνου, που βρέθηκαν στον “αέρα” μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο Μαξίμου, αμέσως μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα απο τη Σύνοδο Κορυφής, αποφασίστηκε να κατατεθεί τη Δευτέρα νομοθετική ρύθμιση-express, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ζήτησε αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και δήλωσε: “Θα μας βρουν απέναντι όσοι θέλουν ιδιωτικές εταιρείες”.

Όπως μάλιστα αποσαφήνισε ο Πάνος Σκουρλέτης οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την εργασία τους μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Όλοι τους θα υπογράψουν νέα σύμβαση έως ότου βγουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, οπότε και θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους.
“Όσοι πίστευαν ότι με αφορμή το προσωρινό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρείες στον τομέα της καθαριότητας θα μας βρουν απέναντι.
Μετά την σημερινή εξέλιξη δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και καλούμε την ομοσπονδία των εργαζομένων και την ΚΕΔΕ ώστε πολύ γρήγορα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση” είπε με νόημα ο υπουργός Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε πει στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ότι θα βρεθεί λύση με το πρόβλημα των 6.183 συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας γεγονός που υλοποιείται με την νέα σύμβαση εργασίας και την αμέσως πρόσληψη των εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ στις θέσεις που ήδη κατέχουν.

Ήδη οι συμβασιούχοι Καθαριότητας των δήμων απο την προηγούμενη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις και απέχουν απο την αποκομιδή των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα η κατάσταση με τους σωρούς σκουπιδιών σε πολλά κεντρικά σημεία και γειτονιές πόλεων να είναι ασφυκτική.
Και στον Δήμο Καλαμάτας οι 46 συμβασιούχοι στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου απέχουν εδώ και πέντε ημέρες με αποτέλεσμα -λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών-την έντονη δυσοσμία από τα συσσωρευμένα σκουπίδια.

Εν αναμονή λοιπόν της νομοθετικής ρύθμισης οι συμβασιούχοι προσδοκούν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να αποκατασταθούν στις θέσεις εργασίας που ήδη κατέχουν καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και να λυθεί με νόμο πλέον το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκαν.

«Θα εξετάσουμε την πρόταση της κυβέρνησης και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.
«Η ρύθμιση που μας παρουσίασε η κυβέρνηση, απέχει πάρα πολύ από αυτά που λέμε εμείς, αλλά θα τη δούμε και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας» εξήγησε, αναλυτικά, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στους δήμους.
Σημείωσε επίσης, ότι η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα πρέπει να εξετάσει τη ρύθμιση με τη βοήθεια των νομικών, ώστε «να εξειδικεύσουμε τι ακριβώς λέει».
Μέχρι να ληφθεί η σχετική απόφαση από το εκτελεστικό συμβούλιο, κανένα απορριμματοφόρο δεν θα βγει στους δρόμους, έσπευσε να προσθέσει.

To Top