ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Χτύπησαν” πάλι οι “γνωστοί-άγνωστοι” της Καλαμάτας

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ξαναχτύπησε η γνωστή ομάδα νεαρών ατόμων, αυτή τη φορά στη Μαρίνα Καλαμάτας λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ.
Θύμα της επίθεσης ένας 49χρονος Γερμανός που διαμένει στο σκάφος του, το οποίο βρίσκεται στο καρνάγιο μέσα στη Μαρίνα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Γερμανού ιδιοκτήτη του σκάφους, ο οποίος μίλησε στο MessiniaLIVE, οι συγκεκριμένοι νεαροί είχαν πριν από 10 ημέρες επιτεθεί ξανά με πέτρες στο σκάφος του. Όπως ο ίδιος μας περιέγραψε, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ, ενώ έβλεπε τηλεόραση στο σκάφος του άκουσε δυνατό θόρυβο και άνοιξε την πόρτα του σκάφους να δει τι συμβαίνει. Τότε ήρθε αντιμέτωπος με 6-8 άτομα ψιλόλιγνα, ντυμένα με μαύρα ρούχα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με τις μπλούζες τους. Στη θέα του μεγαλόσωμου άνδρα (ο γερμανός ιδιοκτήτης είναι σωματώδης και πάνω από 1,90) οι νεαροί πήδηξαν από το σκάφος και τράπηκαν σε φυγή κάνοντας θόρυβο, και βρίζοντας.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μάς δήλωσε: “Μόλις άκουσα φασαρία σήκωσα το κάλυμμα της πόρτας να κοιτάξω από το τζάμι τι γινόταν έξω και αντίκρισα έναν ψηλόλιγνο νεαρό πάνω από 1,90. Έκανα μία απότομη κίνηση και άνοιξα με δύναμη την πόρτα, αυτός φοβήθηκε μαζί με τον άλλον που είχε ανέβει μέχρι τα μισά της σκάλας και πήδηξαν κάτω από ύψος 2 μέτρων και έτρεξαν προς την έξοδο της Μαρίνας στα σκαλιά, μπροστά από την παιδική χαρά, φωνάζοντας και βρίζοντας και χτυπώντας τον σιδερένιο φράχτη.
Επειδή η μία κολώνα φωτισμού έχει καεί και ήταν σκοτάδι μέτρησα 6 ή 8 άτομα, τα οποία έφυγαν τρέχοντας άλλοι προς την οδό Ύδρας και άλλοι προς το λιμάνι.
Πιστεύω ότι είναι η ίδια συμμορία που πριν από λίγες ημέρες είχαν έρθει ξανά και πετούσαν πέτρες στα σκάφη.
Αμέσως ειδοποίησα τον φύλακα της Μαρίνας αλλά αυτός δεν ανταποκρίθηκε, και τηλεφώνησα στην αστυνομία, ενώ μετά από λίγα λεπτά εμφανίστηκε ένα περιπολικό της αστυνομίας, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και ένα του Λιμενικού Σώματος το οποίο έφυγε”.
Να σημειωθεί επίσης ότι στο σημείο ήρθε και η Ασφάλεια Καλαμάτας και οδήγησε τον ιδιοκτήτη του σκάφους στην Αστυνομική Διεύθυνση για κατάθεση και καταγραφή του συμβάντος.

Όπως δήλωσε στο MessiniaLIVE ο ιδιοκτήτης του σκάφους δεν μπορεί να γνωρίζει τις προθέσεις τους, και αν είχαν σκοπό να προκαλέσουν φθορές στο σκάφος ή κάτι άλλο, αλλά και μόνο ότι είχαν παραβιάσει τον χώρο, στον οποίο δεν επιτρέπεται η πρόσβαση κανενός άλλου πλην των ιδιοκτητών και των ενοίκων των σκαφών, είναι από μόνο του ανησυχητικό.

Όπως μας είπε μένει μόνιμα στο σκάφος του και θα περάσει τον χειμώνα στην Καλαμάτα που του αρέσει πολύ.

Ωστόσο, έθιξε το θέμα της ασφάλειας στη Μαρίνα, και της έλλειψης συστήματος ελέγχου της περιοχής, που δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές.

Δυστυχώς, μια μικρή ομάδα ατόμων αναστατώνει ανά διαστήματα την πόλη της Καλαμάτας, είτε με βανδαλισμούς, είτε με φασαρίες, τρομοκρατώντας τον κόσμο με την αντικοινωνική τους συμπεριφορά. Οι αρμόδιοι πρέπει να επιληφθούν, και οι ταραξίες πρέπει να εντοπιστούν, προτού συμβεί τίποτα πιο σοβαρό. Τα συγκεκριμένα περιστατικά ξεπερνούν τα όρια του χαβαλέ και της πλάκας, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με φθορές σε δημόσια περιουσία, και αναστάτωση και τρομοκράτηση των πολιτών.

“Χτύπησαν” πάλι οι “γνωστοί-άγνωστοι” της Καλαμάτας
To Top