ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρονάς: “Συνειδητά δεν υπέγραψα το κείμενο των 11”

“ΒΑΣΑΝΑ” ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

Τη θέση του διαχωρίζει ο περιφερειακός σύμβουλος της “Νέας Πελοποννήσου” αρμόδιος για θέματα Υγείας στην Π.Ε.Μεσσηνίας, Άγγελος Χρονάς, από το κείμενο της διπλής στήριξης σε Τατούλη και ΝΔ που υπογράφηκε από 11 περιφερειακούς συμβούλους της “Νέας Πελοποννήσου”.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο Messinialive ο Άγγελος Χρονάς υποστηρίζει τα εξής:

“Σεβόμενος τις Αρχές και τις αξίες της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζω το κόμμα μου και τις αποφάσεις του. Συνειδητά δεν υπέγραψα το κείμενο των 11 οι οποίοι από σήμερα μειώνονται”.

Ηχηρή άλλωστε ήταν η απουσία του από το κείμενο διπλής στήριξης των 11, το βράδυ της 3η Ιουνίου μετά και τις δηλώσεις Αυγενάκη ότι “ο Τατούλης δεν συμβαδίζει με τη ΝΔ και την πορεία που έχει χαράξει η παράταξη. Μένει σε εκείνον και τα στελέχη της Περιφέρειας να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους”. Αμέσως τότε 11 περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη και ταυτόχρονα στελέχη της ΝΔ έσπευσαν να εκδώσουν κοινή δήλωση στήριξης τόσο του κόμματός τους και του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Πέτρου Τατούλη, διαμηνύοντας ότι η “τακτική διχασμού δεν χωρά στην παράταξη της Ν.Δ.”

Δύο ημέρες μετά τα πράγματα έχουν αλλάξει καθώς φαίνεται, αφού ήδη υπάρχουν δηλώσεις περιφερειακών συμβούλων της παράταξης Τατούλη, οι οποίοι φαίνεται να υπαναχωρούν από τη στήριξη προς το πρόσωπό του περιφερειάρχη, εμμένοντας όμως στην καθολική και αυτονόητη, όπως λένε, στήριξη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Διαστάσεις ντόμινο λοιπόν φαίνεται πως παίρνει η δήλωση στήριξης των 11 περιφερειακών συμβούλων της “Νέας Πελοποννήσου” που πρόσκεινται στη ΝΔ, καθώς ο ένας μετά τον άλλον με δηλώσεις τους ουσιαστικά άρουν την υπογραφή τους στο κομμάτι στήριξης του Πέτρου Τατούλη.

Ελένη Παναγιωτοπούλου: “Είναι αυτονόητο ότι δεσμεύομαι από τις επιλογές του κόμματος και μόνο”

Τη θέση της φαίνεται να διαχωρίζει η Ελένη Παναγιωτοπούλου, αναπληρώτρια Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, η οποία ήταν μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων που υπέγραψαν τη στήριξη σε ΝΔ και Πέτρο Τατούλη.
«Στη δύσκολη φάση που βρίσκεται η χώρα μας και μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί , η προοπτική της διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η μοναδική ρεαλιστική επιλογή. Ως κομματικό στέλεχος είναι αυτονόητο ότι δεσμεύομαι από τις επιλογές του κόμματος και μόνο».

Εξακολουθεί να στηρίζει Τατούλη ο Θανάσης Πισιμίσης:
“Δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να παρερμηνεύσει τις δηλώσεις μου”

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Κορινθίας, Θανάσης Πισιμίσης, το όνομα του οποίου ήταν στη λίστα στήριξης Τατούλη-ΝΔ, εμμένει στην απόφασή του για διπλή στήριξη, ξεκαθαρίζοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι “παραμένω στην άποψη που διατύπωσα με την υπογραφή μου μαζί με τους υπόλοιπους Περιφερειακούς Συμβούλους και δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να παρερμηνεύσει τις δηλώσεις μου”, επαναλαμβάνοντας την έμπρακτη στήριξή του τόσο στη ΝΔ, και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στη “Νέα Πελοπόννησο” και προσωπικά στον Πέτρο Τατούλη για το “μεγάλο έργο που συντελείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”. Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

“Έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παράταξη της ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που στηρίζω διαχρονικά, αλλά και στην αυτοδιοικητική παράταξη στην οποία συμμετέχω, παραμένω στην άποψη που διατύπωσα με την υπογραφή μου μαζί με τους υπόλοιπους Περιφερειακούς Συμβούλους και δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να παρερμηνεύσει τις δηλώσεις μου.
Παραμένω σταθερά μέλος της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» και στηρίζω τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για το μεγάλο έργο που συντελείται στην Πελοπόννησο προς όφελος των πολιτών”.

Γιάννης Κατσίρης: “Έχω εργαστεί για την προάσπιση των αρχών και των θέσεων της ΝΔ, ακολουθώντας πάντα τις επιλογές του κόμματος”

“Ως ενεργό μέλος της Νέα Δημοκρατίας, μιας σύγχρονης, ανανεωμένης, ανοιχτής, κεντροδεξιάς παράταξης που συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία αναγνωρίζω το δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Για να πετύχουμε το στόχο μας θα χρειαστεί, όχι απλά να είμαστε ενωμένοι, αλλά και απόλυτα προσηλωμένοι στον κοινό μας σκοπό. Ένας δύσκολος αντίπαλος βρίσκεται απέναντί μας, ένας αντίπαλος που δεν θα εγκαταλείψει εύκολα την εξουσία, διότι τρέφεται από αυτή και κυρίως τρέφεται από τον διχασμό και την πόλωση, που ο πολιτικός λόγος του παράγει.
Η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα, ενωμένη και αποφασισμένη όσο ποτέ σε ένα κοινό προσανατολισμό, να ξανακάνουμε την παράταξη μας κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό.
Στην μακροχρόνια διαδρομή μου, έχω εργαστεί από πολλές θέσεις για την προάσπιση των αρχών και των θέσεων του κόμματος της Ν.Δ. ακολουθώντας πάντα τις επιλογές του.
Είναι αυτονόητο ότι, ως ενεργό μέλος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, αυτό θα συνεχίσω να πράττω και στο μέλλον”.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατά την ομιλία του στα στελέχη της ΝΔ στην Τρίπολη είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «η ΝΔ θέλει μια Αυτοδιοίκηση αυτόνομη και αποτελεσματική, που δίνει πραγματικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών (…) Πιστεύουμε σε μια Αυτοδιοίκηση από την τοπική κοινωνία και όχι στην πατρωνία από κομματικούς κυβερνητικούς εγκάθετους. Εμείς δεν θέλουμε την Αυτοδιοίκηση ως περιβάλλον παραπολιτικής και ανίερων συμμαχιών, τη θέλουμε ως μοχλό ανάπτυξης, τη θέλουμε ως πυλώνα Δημοκρατίας».

ΝΕΟΣ “ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ” ΓΙΑ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

Η παράταξη του Πέτρου Τατούλη φαίνεται πως μετά την υπόθεση με τις υποκλοπές και τον “κοριό” έχει τώρα να αντιμετωπίσει έναν νέο “πονοκέφαλο”, που έχει να κάνει με την υπερίσχυση της κομματικής ταυτότητας, που φέρνει τελικά σε δεύτερη μοίρα την αυτοδιοικητική υπόσταση και παρουσία. Μένει στο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη πως θα διαχειριστεί την “καυτή πατάτα” εντός της παράταξής του.

Εκ των πραγμάτων πάντως, προκύπτει ότι η “αυτόνομη αυτοδιοίκηση” ίσως είναι μια ουτοπία, καθώς ο χρόνιος εναγκαλισμός με τα κόμματα δεν δίνει και πολλά περιθώρια αυτονομίας, όταν αυτοδιοικητικοί δηλώνουν πρωτίστως προσήλωση στο κόμμα, τότε η αυτονομία της Αυτοδιοίκησης πάει…περίπατο.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

Χρονάς: “Συνειδητά δεν υπέγραψα το κείμενο των 11”
To Top