ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα: Πως σχεδιάζει ο Δήμος να εορταστούν

Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνουν και φέτος ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις», στην πόλη και τις Κοινότητες του Δήμου, μεταξύ των οποίων η πρώτη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΠΙΤΑ


Στην Κεντρική Πλατεία και στο βόρειο τμήμα της θα τοποθετηθούν τα δενδρόσπιτα, για τους χειροτέχνες ενώ στο νότιο τμήμα της θα τοποθετηθούν τα παραμυθόσπιτα, όπου σύλλογοι και φορείς της πόλης, θα δείξουν τη δραστηριότητά τους και θα διοργανώσουν εορταγορές.

5 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΑΤΑ

Φέτος θα τοποθετηθούν 5 φυσικά έλατα σε διάφορα σημεία της πόλης και συγκεκριμένα: στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στην πλατεία του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο Μέγαρο Χορού, στο νέο Δημαρχείο και στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας.

Στις 31 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου θα γίνει η υποδοχή του νέου έτους 2019.

2.000 ΚΙΛΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, για την υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη κατά την εορταστική περίοδο, ο Δήμος Καλαμάτας – μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας – θα διανείμει περίπου 2.000 κιλά χοιρινό κρέας.
Επίσης, το Δημοτικό Παντοπωλείο θα προσφέρει σε δικαιούχους τρόφιμα μακράς διαρκείας.

ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Τέλος, ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα δοθεί γεύμα αγάπης στους δικαιούχους του συσσιτίου, στην Α΄ Λέσχη Φιλίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού (ΚΑΠΗ).

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα: Πως σχεδιάζει ο Δήμος να εορταστούν
To Top