ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστόπουλος: “Απρόσκοπτη η πρόσβαση των δημοτών στις πολιτιστικές εκδηλώσεις”

“Η απόφαση της Δημοτικής αρχής να επιβάλει εισιτήριο ή κάρτα εισόδου στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας, είναι ενδεικτική της τακτικής που καλλιεργήθηκε επί σειρά ετών, ώστε περιορισμοί ή αποκλεισμοί να θεωρούνται δικαιολογημένοι είτε με εισιτήρια, είτε με κάγκελα. Ιδιαιτέρως μάλιστα, όταν αφορά προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε περιοχές όπου η παρουσία της Δημοτικής αρχής παραμένει ανύπαρκτη, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο απαράδεκτη.

Στην Δημοτική μας παράταξη Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες, είναι αρχή μας ότι η πρόσβαση των δημοτών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτη, αφενός διότι συνδυάζονται η επιμόρφωση με την ψυχαγωγία, αφετέρου διότι πρόκειται για κεκτημένο δικαίωμα που έχει κερδίσει η πόλη με την συνδρομή πολιτιστικού τέλους.

Πλέον κανείς δεν δικαιούται να στέκεται αδρανής ή να σιωπά σε ενέργειες της απερχόμενης Δημοτικής αρχής που δεν συνάδουν με το πνεύμα της σύγχρονης εποχής, η οποία απαιτεί την αλληλεγγύη και την συμμετοχικότητα στην τοπική μας κοινωνία. Ειδικότερα δε, εκείνοι που φιλοδοξούν να αλλάξουν το απερχόμενο αναχρονιστικό καθεστώς”.

Νίκος Χριστόπουλος
Τοπικός Σύμβουλος
Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες

Χριστόπουλος: “Απρόσκοπτη η πρόσβαση των δημοτών στις πολιτιστικές εκδηλώσεις”
To Top