ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χλιαρή υποδοχή του click away με το POS στην πόρτα!

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ CLICK AWAY – ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σήμερα ήταν η πρώτη ουσιαστικά ημέρα λειτουργίας του click away στις αγορές και στην πόλη της Καλαμάτας. Κι αν όπως λένε η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, όλα δείχνουν πως ο νεοτερισμός δεν θα μακροημερεύσει απλούστατα γιατί δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη ούτε του εμπορικού κόσμου ούτε και των πελατών.

Χλιαρή ήταν η υποδοχή του μέτρου, ελάχιστος κόσμος μπήκε στην διαδικασία να ψωνίσει “στην πόρτα” και προκύπτει πως η διαδικασία αυτή θεσπίστηκε περισσότερο για την αποσυμφόρηση στις μεταφορικές εταιρίες και στις εταιρίες ταχυμεταφορών και λιγότερο και για ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους, όπως καταγράψαμε στο σημερινό ρεπορτάζ.

Όσα καταστήματα “άνοιξαν” για να λειτουργήσουν με τον τρόπο του click away δεν είχαν ιδιαίτερη αύξηση στον τζίρο τους, ενώ προκύπτουν διάφορα προβλήματα που επισημαίνουν οι Ομοσπονδίες και οι Εμπορικοί Σύλλογοι του Νομού και της χώρας.

Παραλαβή αρώματος στην πόρτα!

Δεν έλειψαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.

Το επιτελείο της κυβέρνησης έχει ξεκαθαρίσει ότι το click away, που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2021, δεν είναι ο ιδανικός τρόπος να λειτουργήσει η αγορά, αλλά είναι ένα μέσο στο πλαίσιο μιας ύστατης προσπάθειας να σωθεί μέρος του χαμένου τζίρου του λιανεμπορίου από το παρατεταμένο lockdown αλλά και να αποσυμφορηθούν οι ταχυμεταφορές.

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις, κυρίως οι μικρές και συνοικιακές, βλέπουν ότι πρόκειται για άλλο ένα εργαλείο στα χέρια των μεγάλων εταιρειών του κλάδου να αποσπάσουν μερίδια από τους μικρούς «παίκτες».

“ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ” ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Οι έμποροι μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων είναι στα “κάγκελα” με τη νεωτερίζουσα μορφή εμπορίου click away, που διευκολύνει μόνο τους ελάχιστους που έχουν e-shop, με την πλειονότητα των τοπικών επιχειρήσεων να μένει εκτός. Μαγαζιά που έχουν σταθερή πελατεία, δυστυχώς δεν μπορούν να τους εξυπηρετήσουν. Βλέπουν τον εορταστικό τζίρο να χάνεται, παρά τις διαβεβαιώσεις τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο της Κυβέρνησης ότι θα ήταν αδιανόητο ένα δεύτερο γενικό lockdown.Οι έμποροι αισθάνονται ότι δεν έχουν τη στήριξη που περίμεναν και τωρα έχουν να αντιμετωπίσουν και τα click away, στο οποίο εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ανταποκριθούν γιατί δεν είχαν προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο το προηγούμενο διάστημα. Να σημειωθεί πάντως, οτι ακομα και κάποια μεγάλα παιχνιδάδικα δεν θα λειτουργήσουν με click away καθώς όπως δηλώνουν δεν υπάρχουν οι υποδομές.

“ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΙ” ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Όμως και οι καταναλωτές είναι προβληματισμένοι, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο κατάστημα και να δοκιμάσουν και να επιλέξουν τι θα αγοράσουν, ενώ τους φαίνεται δύσχρηστο το click away  και μη λειτουργικό. Κάποιοι μάλιστα αναβάλλουν τις αγορές τους για αργότερα, από τον νέο χρόνο εκτιμώντας ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Αυξημένη η κίνηση σήμερα στα Βιβλιοπωλεία που άνοιξαν κανονικά τις πόρτες τους και τα κουρεία-κομμωτήρια που δέχονταν πελάτες μόνο με ραντεβού

Αυξημένη η κίνηση στα βιβλιοπωλεία και στα κουρεία της πόλης

To Top