ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χειλάς για ΓΠΣ Βέργας: “Πόσο κάνει η πράξη εφαρμογής; Κοστολογήστε τη και δεσμεύστε το ποσό τώρα”

Ερώτηση για το ΓΠΣ της Βέργας τέθηκε για ακόμα μια φορά χθες, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Τζαμουράνη, Χειλά Παναγιώτη. Η ερώτηση ήταν:

«Κύριε πρόεδρε, κύριε δήμαρχε, στην προηγούμενη συνεδρίαση έγινε ερώτηση για το ΓΠΣ της Βέργας, τη μεγαλύτερη πολεοδομική εκκρεμότητα του Δήμου Καλαμάτας. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι η επικαιροποιημένη μελέτη εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου και έχει προωθηθεί στη Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου & Πρωτοβουλίας για τον έλεγχο νομιμότητας και την αποτύπωσή της σε ΦΕΚ. Στο παρόν τεχνικό πρόγραμμα του 2020 που φέρνετε για ψήφιση έχετε δεσμεύσει μόλις 5.000 ευρώ για το αρχικό μελετητικό στάδιο της πράξης εφαρμογής για το ΓΠΣ της Βέργας. Το ποσό αυτό είναι ελάχιστο και το γνωρίζετε».

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, απάντησε: «Οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες, αν το ΦΕΚ ήταν έτοιμο και όλα ξεκινούσαν σήμερα οι υπηρεσίες θα ήθελαν 7 με 8 μήνες για να έχουμε έτοιμη την προκήρυξη για την πράξη εφαρμογής. Αν συνυπολογίσουμε και τις καθυστερήσεις σίγουρα πάμε για το 2021 και βλέπουμε».

«Κύριε Μπασακίδη, κύριε δήμαρχε, κύριε Μπάκα, τηρείστε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις και μην εμπαίζετε του κατοίκους της Βέργας. Αύριο το πρωί να ανατεθεί στις υπηρεσίες του Δήμου να κοστολογήσουν τη σχετική πράξη εφαρμογής. Η κοστολόγηση της πράξης εφαρμογής είναι αρμοδιότητα των υπηρεσιών των Δήμου. Το ΦΕΚ δεν επηρεάζει την κοστολόγηση της πράξης εφαρμογής. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση το ένα με το άλλο. Τα τετραγωνικά τα έχετε, είναι αποτυπωμένα. Πόσο κάνει η πράξη εφαρμογής; Κοστολογήστε τη και δεσμεύστε το ποσό τώρα. Με την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ και την ήδη κοστολογημένη πράξης εφαρμογής ο δήμος θα μπορεί να προκηρύξει αμέσως διαγωνισμό επιλογής αναδόχου για την ολοκλήρωση του ΓΠΣ της Βέργας. Δυστυχώς, οι κάτοικοι της Βέργας παρασύρθηκαν από τις προεκλογικές σας υποσχέσεις. Υποσχέσεις ανθρώπων χωρίς ψήγμα ειλικρίνειας και φιλότιμου.»

To Top