ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: Το Ασφαλιστικό είναι μια αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση

Ενημέρωση των εργαζομένων με πρωτοβουλία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και ημερίδα το απόγευμα στο αμφθιέατρο Αλ.Κουμουνδούρος στις 19:00 από τον Μπάμπη Λυμπερά.

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης, μόλις το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή, έχει προαναγγείλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Στόχος είναι να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας «για την αποτροπή ψήφισης του νέου αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης».

«Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται στα ποσοστά αναπλήρωσης, μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας, σε εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την επιστροφή ενός ελάχιστου ποσού, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες μειώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τον νόμο Κατρούγκαλου και τους προηγούμενους μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Οι βασικές διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ συνοψίζονται, ως εξής: «Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης».

Την Τετάρτη, 12/2, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Χαράλαμπος Λυμπεράς, μαζί με τον Πρόεδρο και μέλη του ΝΤ Μεσσηνίας θα ενημερώσουν τους εργαζόμενους της Κυπαρισσίας:
10.00: Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
12.30: Δήμος Τριφυλλίας

 

To Top