ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: “Οι εντολές Μητσοτάκη δεν αφορούν φαίνεται τον κ.Σαμαρά”

“ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ”ENTOΠΙΖΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ

«Πλήρης αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης με την τροπολογία για το ποδόσφαιρο – Οι εντολές Μητσοτάκη δεν αφορούν φαίνεται τον κ. Σαμαρά», δηλώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “στο Κόκκινο 105,5 FM” και στον δημοσιογράφο Γ. Τραπεζιώτη, ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ευχόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό… “καλά ξεμπερδέματα”.

“Η απουσία Σαμαρά από την ψηφοφορία για το ποδόσφαιρο αναδεικνύει τις αντιφάσεις της δεξιάς πολυκατοικίας και την έλλειψη συνοχής της κυβέρνησης” υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. “Η εντολή περί κομματικής πειθαρχίας του κ. Μητσοτάκη φαίνεται ότι δεν αφορά όλους τους βουλευτές του. Γι’ αυτό και δεν προχώρησε στη διαγραφή του κ. Σαμαρά”, πρόσθεσε.

Σχετικά με την επίμαχη διάταξη, τόνισε ότι “η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα νομοθετώντας φωτογραφικά έχοντας κατά νου το βραχύ πολιτικό όφελος, χωρίς να αντιλαμβάνεται την αλυσίδα αντιδράσεων που πυροδοτεί κάτι τέτοιο αλλά και τις περαιτέρω διεκδικήσεις συμφερόντων που προκαλεί”, κάνοντας λόγο για “σπασμωδικές κινήσεις εκ μέρους της ΝΔ στις οποίες προχώρησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρωθυπουργός, ως αντίδραση και μόνο στην πίεση που φαίνεται ότι δέχθηκαν από συγκεκριμένα ολιγαρχικά συμφέροντα”.

“Το μέγεθος του αυτοεξευτελισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν αντιστοιχεί σε ευρωπαϊκή χώρα”, συνέχισε ο Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι “θα πρέπει να λογοδοτήσει και στις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, αφού παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου”.

“Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει καθεμία και καθένας βουλευτής τις ευθύνες του απέναντι σε τέτοιου είδους αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου. “Δεν είδαμε την κυβέρνηση να αναλαμβάνει αντίστοιχες ευθύνες σε σειρά από μείζονα προβλήματα, από τα εργασιακά ως το προσφυγικό”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΠΛΩΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ: “ΑΛΙΜΟΝΟ, ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΩΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ”

Ο Αλ. Χαρίτσης επέκρινε την “κυβερνητική αγωνία περί επίδειξης έργου στο προσφυγικό, η οποία εξαντλείται σε επικοινωνιακούς χειρισμούς και καταλήγει σε φαιδρότητα”. “Αλίμονο αν μπορεί νοήμων άνθρωπος να πιστέψει ότι η λύση και η ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού μπορεί να είναι τα πλωτά φράγματα”, τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ υπογράμμισε και τον “πολύ ισχυρισμό συμβολισμό”, που σχετίζεται με το γεγονός ότι “αντίστοιχα φράγματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες χώρες για να αντιμετωπίσουν τη θαλάσσια ρύπανση”. “Αλίμονο αν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως σκουπίδια. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε επιχειρησιακό, ανθρωπιστικό και συμβολικό επίπεδο είναι απαράδεκτοι”, κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρίτσης: “Οι εντολές Μητσοτάκη δεν αφορούν φαίνεται τον κ.Σαμαρά”
To Top