ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης για Novartis: Kαταρρίπτεται η σκευωρία – Καμία αντικατάσταση Τζανακόπουλου – Πολάκη

“Η υπόθεση Novartis συνιστά ένα ολοφάνερο σκάνδαλο. Αυτό επιβεβαιώνει και το έγγραφο που δημοσίευσε εχθές η εφημερίδα “Καθημερινή”, το οποίο καταρρίπτει και τη θεωρία περί σκευωρίας” υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και βουλευτής Μεσσηνίας,  μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του Ant1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Συνέντευξη στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" | 04.11.2019

➥ Το έγγραφο που δημοσίευσε η Καθημερινή καταρρίπτει τη θεωρία περί σκευωρίας στην υπόθεση #Novartis➥ Αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο ελληνικός λαός δεν θα γνώριζε για το πάρτι που έγινε στο χώρο της υγείας τα προηγούμενα χρόνια και τα δισεκατομμύρια που χάθηκαν από τα δημόσια ταμεία➥ Η προσπάθεια εξαίρεσης των δύο βουλευτών είναι μία προσπάθεια της πλειοψηφίας να χειραγωγήσει τη μειοψηφία, αλλά και μία κίνηση αποπροσανατολισμού από την ουσία της υπόθεσης➥ Πρέπει να βρεθεί μία διέξοδος με πρωτοβουλία του Προέδρου της #Βουλής – Οι μάρτυρες να εξεταστούν από τους βουλευτές που ορίζει η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα➥ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θερίζει ό,τι έσπειρε στο #προσφυγικό, τον ακραίο ρατσισμό και την ξενοφοβίαΑπό τη σημερινή συνέντευξή μου στον ΑΝΤ1ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης στις Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019

“Σημασία έχει” τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, “να κατανοήσουμε το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται η συζήτηση για τη Novartis. Ο κ. Γεωργιάδης έχει παραδεχτεί το χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis και την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε και έγγραφη αναφορά τριών εισαγγελέων για παρέμβαση του κ. Στουρνάρα και πολιτικών προσώπων για αυτήν ακριβώς την υπόθεση”.

“ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΝΔ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟ”

Ερωτηθείς σχετικά με την αντικατάσταση των Π. Πολάκη – Δ. Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή, ο Αλέξης Χαρίτσης ξεκαθάρισε: “Δεν τίθεται ζήτημα αντικατάστασης του Π. Πολάκη και του Δ. Τζανακόπουλου. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του προέδρου κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ορίζει τα μέλη που συμμετέχουν στην επιτροπή” και υποστήριξε ότι η απόπειρα να εξαιρεθούν οι δύο πολιτικοί από την επιτροπή πρόκειται για “μια προσπάθεια χειραγώγησης της μειοψηφίας από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι προέρχεται από το Μάξιμου και τον κ. Μητσοτάκη αλλά και μία κίνηση αποπροσανατολισμού από την ουσία της υπόθεσης. Δεν μπορεί η Ν.Δ. να μην επιτρέπει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τελέσουν το θεσμικό τους ρόλο. Πρέπει η πλειοψηφία να σέβεται τα δικαιώματα της μειοψηφίας”, επανέλαβε.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι “ο Αλέξης Τσίπρας με την επιστολή του τεκμηριώνει με σαφή τρόπο γιατί είναι παράνομη αυτή η κίνηση και ζήτησε από τον κ. Τασούλα να αποκαταστήσει την κοινοβουλευτική τάξη. Δυστυχώς με την απάντησή του ο κ. Τασούλας δεν εκπλήρωσε το θεσμικό του ρόλο” και δήλωσε ότι “πρέπει να βρεθεί μία διέξοδος με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, η προανακριτική επιτροπή να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της και οι μάρτυρες να εξεταστούν από τους βουλευτές που ορίζει κάθε κοινοβουλευτική ομάδα”. Ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε ότι “Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην Υπουργού δικαιοσύνης, κ. Καστανίδη, υιοθετεί πλήρως το σκεπτικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ”. Ο εκπρόσωπος Τύπου υποστήριξε ότι, “Το μείζον είναι ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί τι ακριβώς συνέβη, τόσο στην περίπτωση της προανακριτικής όσο και ευρύτερα στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis και του πάρτι που έγινε στο χώρο της υγείας τα προηγούμενα χρόνια” και κατέληξε “Στη χρεοκοπία του 2010 φτάσαμε επειδή συνέβησαν κάποια πράγματα, για τα οποία υπάρχουν ευθύνες. Αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ελληνικός λαός δεν θα γνώριζε για τα δισεκατομμύρια που χάθηκαν από τα δημόσια ταμεία. Ο εκτροχιασμός δεν ήταν μόνο δημοσιονομικός αλλά κυρίως θεσμικός”, κατέληξε.

“Η ΝΔ ΘΕΡΙΖΕΙ Ο,ΤΙ ΕΣΠΕΙΡΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΡΑΙΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ”

Απαντώντας σε ερώτηση για το προσφυγικό ζήτημα και τη στάση της Ν.Δ. σε αυτό, ο Αλέξης Χαρίτσης υπενθύμισε πως “η στάση της Ν.Δ. από το 2015 δεν προέρχεται από κάποιους ακραίους κύκλους, αλλά από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος συστηματικά σπεκούλαρε πάνω στο θέμα και έρχεται μετεκλογικά, ως εκ του θαύματος, να πει ότι η προσφυγική κρίση οφείλεται στις γεωπολιτικές συνθήκες”. “Η Ν.Δ.” κατέληξε “θερίζει ό,τι έσπειρε και αυτό που έσπειρε είναι ο ακραίος ρατσισμός και η ξενοφοβία προς την κοινωνία”.

Πηγή:News247.gr

Χαρίτσης για Novartis: Kαταρρίπτεται η σκευωρία – Καμία αντικατάσταση Τζανακόπουλου – Πολάκη
To Top